Dingusio Malaizijos lėktuvo bus ieškoma kitoje teritorijoje

Australijos pareigūnai pranešė, kad naujas Indijos vandenyno dalyje mįslingai dingusio Malaizijos keleivinio lėktuvo MH370 paieškos etapas bus vykdomas teritorijoje į pietus, skelbia BBC.

Iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijos sostinę skridęs lėktuvas su 239 keleiviais netikėtai dingo kovo 8 dienos rytą.<br>AP nuotr.
Iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijos sostinę skridęs lėktuvas su 239 keleiviais netikėtai dingo kovo 8 dienos rytą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:52 PM

Paieška bus vykdoma teritorijoje, esančioje už 1 tūkst. 800 kilometrų nuo Perto miesto, teigė Australijos transporto saugumo biuro vadovas Martinas Dolanas.

Aplinkinės teritorijos anksčiau buvo žvalgomos iš oro, tačiau povandeninių paieškų kryptis buvo nukreipta į šiaurę užfiksavus akustinius signalus.

Dabar paieškų operacijos komandos grįžo prie pirminės palydovų informacijos, kad nustatytų naują paieškų teritoriją.

Tikimasi, kad kitą savaitę bus paskelbta tiksli paieškų zona.

Didžiosios Britanijos palydovinė telekomunikacijų bendrovė „Inmarsat“ sakė BBC šią savaitę, kad labiausiai tikėtina katastrofos vieta yra į pietvakarius nuo neseniai vykdytos povandeninės paieškos.

Iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijos sostinę skridęs lėktuvas su 239 keleiviais netikėtai dingo kovo 8 dienos rytą.

Ekspertai tikėjosi, kad netrukus po „Malaysia Airlines“ lėktuvo dingimo aptiktus signalus skleidė orlaivio „juodoji dėžė“. Tačiau po savaites trukusių paieškų buvo nuspręsta, kad skleidžiami signalai nesusiję su dingusiu lėktuvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.