Islamistai vilioja iškeisti darbą, žmoną ir automobilį į džihadą

„Atsisakyk savo gražaus automobilio, darbo, žmonos ir prisijunk prie džihado – pajusk mūsų laimę“, - ar jus sugundytų tokia reklama? Būtent tokiais žodžiais ILIV („Irako ir Levanto islamo valstybė“) teroristai bando įtikinti Vakarų musulmonus prisijungti prie jų Irake ir Sirijoje. Įraše nusifilmavę trys jauni britų džihadistai, rašo „Daily Mail“.

Tobula anglų kalba su britų akcentų kalbantys vyrai prašo Vakarų islamistų prisijungti prie jų „šiais auksiniais laikais“<br>Twitter nuotr.
Tobula anglų kalba su britų akcentų kalbantys vyrai prašo Vakarų islamistų prisijungti prie jų „šiais auksiniais laikais“<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:36 PM

13 minučių trukmės vaizdo įrašas – profesionaliai nufilmuotas ir sumontuotas. Jaunų vyrų grupė sėdi, laiko ginklus ir kartoja islamistų karinius šūkius bei cituoja Koraną.

Tobula anglų kalba su britų akcentų kalbantys vyrai, sėdintys prie juodos džihadistų vėliavos, prašo Jungtinės Karalystės islamistų prisijungti prie jų „šiais auksiniais laikais“, sakydami žiūrovams: „Ar taip, ar taip jūs mirsite“.

Vyrai įraše prisistato kaip Abu Muthana Al Yemeni, Abu Bara' Al Hindi ir Abu Dujana Al Hindi ir sako atvykę į Artimuosius Rytus iš Jungtinės Karalystės.

Įrašą pertraukia muzikos ir maldų intarpai, vyrai liepia žiūrovams mesti savo gyvenimą Vakaruose ir prisijungti prie jų brutalios kampanijos Irake ir Sirijoje.

„Ar esate pasiruošę paaukoti darbą, kurį gavote, didelį automobilį, kurį įsigijote, šeimą, kurią turite? Ar esate pasiruošę tai paaukoti dėl Alacho?“ - klausia jie.

„Tuomet tikrai, jeigu kažką paaukosite Alachui, Alachas jums duos 700 kartus daugiau už tai“, - priduria agitatoriai.

Įraše pasirodo dar vienas vyras, prisistatantis Abu Yahya ash Shami – jis kalba aiškiu australišku akcentu.

Vaizdo įrašas penktadienio rytą buvo aktyviai platinamas ILIV rėmėjų per „Twitter“. Grupuotė pradėjo galingą propagandą socialiniuose tinkluose.

Nekontroliuojamame žinučių sraute, kurio neįmanoma užblokuoti, ekstremistų kovotojai skelbia savo tiesas apie brutalias atakas, kurias pasmerkė netgi Al Qaeda.

Informacijos pliūpsnis prasidėjo praėjus vos keletui valandų po to, kaip JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė apie galimybę Irake surengti oro atakas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.