L. Fabiusas pašiepiamas už orų pranešėjo pozą

Prancūzijos užsienio

L. Fabiusas.<br>AP nuotr.
L. Fabiusas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:57 PM

Ministras juodomis kelnėmis, dailiais baltais marškiniais ir su peteliške rodo į orų žemėlapį „Le Parisien Magazine“ numerio, kuris pasirodė penktadienį, bet anksčiau iš dalies buvo paskelbtas internete, viršelyje.

„Ponas Oras – 500 dienų išgelbėti planetą: Paryžiaus klimato konferencija 2015, Laurent'o Fabiuso iššūkis“, – skelbia antraštė, kurioje minima svarbi klimato konferencija COP21, kitais metais įvyksianti Prancūzijos sostinėje.

Vidiniuose žurnalo puslapiuose ministras yra įamžintas sviedžiantis Žemės rutulį simbolizuojantį kamuolį.

Dėl žurnalo viršelio nuoširdžiai linksminosi „internautai“.

Prancūzija nori kovoti su klimato kaita Laurent'ui Fabiusui pozuojant kaip p.Orui. Mūsų laukia didelis darbas dėl COP21“, – „Twitter“ parašė @GwendolineRIOU.

Nuotrauka iškart tapo penu įdomiems fotomontažams, kuriuose L.Fabiusas matomas rodantis į ateivį, Dievą Michelangelo Siksto koplyčioje, rašytojo Victoro Hugo šnerves ar, sakykime, krūtis.

„Le Parisien Magazine“ vyriausiasis redaktorius Francois Vey AFP sakė, kad jo komanda pateikė ministrui kelis pasiūlymus dėl to, kaip surežisuoti nuotrauką.

„Yra dalykų, kurių jis atsisakė, pavyzdžiui, buvome išsinuomoję iš iškamšų darytojo poliarinį lokį ir norėjome pastatyti jį ant tirpstančios ledo kepurės“, – sakė jis.

L.Fabiuso žmonės sakė, kad „tikslas yra informuoti plačiąją visuomenę apie tai, kas pastatyta ant kortos, bet ne pesimistiškai, ne keliant kaltės jausmą, o su humoru“.

Tai jau mažiausiai trečias kartas, kai Prancūzijos socialistų aukšto rango politikai pozavo šio savaitinio žurnalo viršeliui ir visuotinei pajuokai.

Segolene Royal, aplinkos ir energetikos ministrė, kuri 2007 metais pralaimėjo prezidento rinkimus Nicolas Sarkozy, pernai pozavo kaip Prancūzijos revoliucijos simbolis Mariana ir ta jos nuotrauka buvo siekiama atkartoti Eugene'o Delacroix garsųjį paveikslą „Laisvė, vedanti žmones“.

Ta nuotrauka taip pat sulaukė pašaipų „Twitter“ ir sukėlė kūrybingumo bangą – įvairiausias montažo variacijas su S.Royal, jos drabužiu ir vėliava.

Ekonomikos ministras Arnaud Montebourg'as 2012 metais, kai dar buvo pramonės ministras, taip pat tapo pajuokos objektu dėl pozavimo su dryžuotais Bretanės jūreivių marškinėliais, reklamuojant Prancūzijoje pagamintą maistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.