Naujieji Ispanijos monarchai pirmojo vizito vyks į Vatikaną

Ispanijos naujasis karalius

Ispanijos naujasis karalius Felipe VI ir karalienė Letizia savo pirmosios užsienio kelionės kaip monarchai vyks į Vatikaną.<br>AP nuotr.
Ispanijos naujasis karalius Felipe VI ir karalienė Letizia savo pirmosios užsienio kelionės kaip monarchai vyks į Vatikaną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-06-20 15:44, atnaujinta 2018-02-12 15:47

Felipe, 46 metų buvęs olimpietis buriuotojas, ir elegantiška 41 metų Leticia karaliumi ir karaliene buvo paskelbti ketvirtadienį per kukloką karūnos perdavimo ceremoniją, į kurią nebuvo pakviesti užsienio valstybių lyderiai ir karališkųjų šeimų nariai.

Dabar karališkoji pora, auginanti dvi šviesiaplaukes dukras - septynerių Sofią ir aštuonerių Leonor, kuri yra tiesioginė sosto įpėdinė, ketina keliauti po Ispaniją ir vykti į užsienį, sako rūmų pareigūnai.

„Karalius ir karalienė turi labai įtemptą tarptautinę darbotvarkę, pirmiausia - Vatikanas“, - sakė užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia-Margallo visuomeninei televizijai TVE, tačiau detalių nepateikė.

Po apsilankymo pas pontifiką iš Argentinos naujieji monarchai keliaus į Ispanijos kaimynines valstybes - Maroką, Prancūziją ir Portugaliją, sakė ministras, tačiau vizitų datų nenurodė.

J.M.Garcia-Margallo sakė, kad Felipe VI rugsėjį Niujorke dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje, kur „atliks svarbų vaidmenį“.

Viešėdamas Niujorke Felipe turės galimybę pirmą kartą jau kaip karalius susitikti su prezidentu Baracku Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.