JAV spartins deportaciją imigrantams iš Centrinės Amerikos

Jungtinės Amerikos

JAV viceprezidentas Joe Bidenas lankėsi Gvatemaloje, kur aptarė migracijos klausimus su Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro lyderiais.<br>AP nuotr.
JAV viceprezidentas Joe Bidenas lankėsi Gvatemaloje, kur aptarė migracijos klausimus su Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro lyderiais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-21 14:38, atnaujinta 2018-02-12 15:11

Penktadienį JAV prezidento Baracko Obamos administracija taip pat paskelbė apie 93 milijonų JAV dolerių kainuosiančias naujas programas sumažinti prievartą Centrinės Amerikos regione. Gvatemala, Salvadoras ir Hondūras gaus milijoninę paramą kovai su nusikalstamomis grupuotėmis. 40 mln. JAV dolerių bus skirti kovai su gaujomis Gvatemaloje, 25 mln. - įsteigti jaunimo informavimo centrus Salvadore ir 18,5 mln. - įsteigti jaunimo informavimo centrus Hondūre. Pinigai taip pat bus naudojami padėti piliečiams, repatrijuotiems iš JAV.

Baltieji rūmai pranešė, kad ketinama paspartinti nelegalių imigrantų deportavimo procedūras ir atidaryti papildomus sulaikymo centrus. Bet pareiškime taip pat sakoma, kad bus siekiama apsaugoti prieglobsčio prašytojų teises.

Pasak JAV Vidaus saugumo departamento, nuo 2013 metų spalio iki birželio 15 dienos 52 tūkstančių vaikų be suaugusiųjų palydos atvyko prie JAV sienos su Meksika. Departamentas ieško galimybių apgyvendinti nepilnamečius ir ketina padidinti imigracijos teisininkų skaičių pasienyje, kad susidorotų su atvykstančiųjų srautu.

Manoma, kad imigrantų antplūdžio iš Centrinės Amerikos, ypač Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro, priežastis - smurtaujančios nusikalstamos grupuotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.