Nigerija pasidavė: nutraukė dingusių 219 mergaičių paieškas

Penktadienį Nigerija nutraukė tyrimą dėl daugiau kaip 200 mokinių pagrobimo, taip ir nepasiekusi jokios pažangos ir neišlaisvinusi nė vienos mokinės po to, kai iškart po pagrobimo kelioms mergaitėms pavyko pasprukti nuo pagrobėjų, praneša „Reuters“.

Iškart po pagrobimo kelioms mergaitėms pavyko pasprukti nuo pagrobėjų.<br>AP nuotr.
Iškart po pagrobimo kelioms mergaitėms pavyko pasprukti nuo pagrobėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 21, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:22 PM

Pristatydamas galutinę ataskaitą brigados generolas Ibrahimas Sabo informavo, kad 219 mergaičių liko nelaisvėje, o tai reiškia, kad praktiškai niekas nepasikeitė po to, kai balandžio 14 d. karinė grupuotė „Boko Haram“ įsiveržė į vidurinę mokyklą Borno valstijoje ir pagrobė jos mokines.

„Mums skaudu, kad mokinės liko nelaisvėje“, – sakė I.Sabo savo pareiškime. Jo teigimu, 57 mergaitės, kurių daugumai pavyko pabėgti iškart po pagrobimo, jau perduotos savo šeimoms.

Paauglių mergaičių pagrobimas iš mokyklos sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje. Politinė atsakomybė dėl valdžios nesugebėjimo išgelbėti mergaites arba apsaugoti jas nuo pagrobimo krito ant Nigerijos prezidento Goodlucko Jonathano pečių. G.Jonathano kadencija netrukus baigsis, ir kitais metais Nigerijoje bus rengiami prezidento rinkimai.

Šis išpuolis sukrėtė net ir Nigerijos gyventojus, pripratusius nuolat girdėti apie islamistų karinės grupuotės vykdomus kruvinus išpuolius šalies šiaurėje.

Šią savaitę mažiausiai 14 žmonių, įskaitant mažus vaikus, žuvo sprogus bombai, kai šimtai futbolo gerbėjų susirinko stebėti Nigerijos ir Meksikos rinktinių žaidimo po atviru dangumi. Atsakomybės už šį išpuolį niekas neprisiėmė, nors visuotinai įtariama, kad tai islamistų karinės grupuotės darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.