Izraelio aneksuotose Golano aukštumose žuvo paauglys

Kol kas neaišku, ar buvo aukų Sirijos pusėje. 

Vienas Gynybos ministerijos kontraktininkas žuvo Golano aukštumose netoli sienos su Sirija.<br>AP asociatyvi nuotr.
Vienas Gynybos ministerijos kontraktininkas žuvo Golano aukštumose netoli sienos su Sirija.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-22 14:21, atnaujinta 2018-02-12 14:49

Izraelio gynybos ministerija ir armija pranešė, kad tą 15-metį užmušė sprogimas, nugriaudėjęs automobilyje, kuriuo jis važiavo kartu su tėvu ir kitu kontraktininkų. Abu tie vyrai buvo sužeisti. 

Armija nurodė, kad tas incidentas buvo „sąmoninga ataka“ prieš civilių automobilį, įvykdyta Sirijoje veikiančių pajėgų, o vienas aukšto rango atstovas sakė žurnalistams, kad Izraelio tankai atsakydami apšaudė Sirijos armijos postus. 

Kol kas neaišku, ar buvo aukų Sirijos pusėje. 

„Tai reikšmingiausias incidentas prie sienos su Sirija nuo pilietinio karo pradžios“, - sakė armijos atstovas ryšiams su užsienio žiniasklaida pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris (Piteris Lerneris). Jis patvirtino, kad tas paauglys tapo pirmąja Sirijos konflikto auka Izraelio teritorijoje. 

Kariškis tvirtino, kad automobilis buvo apšaudytas sąmoningai. 

„Tai buvo sąmoninga ataka, ne atsitiktinė ugnis“, - nurodė P.Lerneris, pridūręs, kad taikinys buvo vandenį vežiojantis sunkvežimis. 

Kariuomenės šaltiniai sakė, kad atakuotas automobilis priklausė Gynybos ministerijai ir buvo naudojamas „statybų darbuose pasienyje“. 

Taip pat liko neaiški sprogimo priežastis, nors anksčiau saugumo šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP, kad iš Sirijos teritorijos buvo paleistas minosvaidžio sviedinys. 

P.Lerneris sakė, kad armija „nėra įsitikinusi, ar (sprogimą sukėlė) sprogstamasis užtaisas, raketa, ar minosvaidžio sviedinys“, pridūręs, kad netoli incidento vietos esančioje pasienio tvoroje buvo aptikta skylė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.