Popiežius mafiją atskyrė nuo Bažnyčios

Popiežius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-06-22 17:37, atnaujinta 2018-02-12 14:42

„Mafijos veikla yra blogio šlovinimas ir panieka bendrajam gėriui. Šis blogis turi būti įveiktas ir išvarytas“, - pontifikas sakė tikintiesiems netoli miestelio, kuriame anksčiau šiais metais vienas mažametis tapo gaujų karo auka.

Pranciškus pareiškė maldininkams, kad „tie, kurie savo gyvenime eina šiuo blogio keliu, kaip daro mafijos nariai, nėra bendrystėje su Dievu. Jie ekskomunikuoti“.

Ekskomunikuotieji laikomi atskirtais nuo Bažnyčios ir negali į ją sugrįžti, neišreiškę atgailos. Tikima, kad po mirties jis pasmerkiami amžinoms kančioms pragare.

77 metų pontifikas šią kalbą pasakė baigdamas savo kelionę po teritoriją, kurią kontroliuoja įtakinga nusikalstama grupuotė „'Ndrangheta“. Ten Šventasis Tėvas guodė trimečio Coco Campolongo, kuris buvo nušautas sausį per numanomą mafijos išpuolį dėl pinigų, artimuosius.

„Negalima leisti, kad kuris nors kitas vaikas šitaip nukentėtų“, - vienas Vatikano atstovas citavo pontifiko žodžius, išsakytus per susitikimą su Coco tėvu ir senelėmis.

Pranciškus lankėsi Kalabrijos regione, nors baimintasi, kad toks vizitas gali provokuoti vietos nusikalstamo pasaulio veikėjus.

„Nuolat už jį meldžiuosi. Nepasiduokite nevilčiai“, - Pranciškus sakė per apsilankymą Kastrovilario kalėjime, kur keli Coco šeimos nariai atlieka bausmę už nusikaltimus, susijusius su narkotikais.

Jis prašė perduoti šią žinią mažamečio motinai, kuri taip pat buvo kalėjime tuo metu, kai jos sūnelis buvo nužudytas, o dabar yra laikoma namų arešte.

Koko buvo nušautas į galvą kartu su savo seneliu ir jo bendrininku marokiečiu, kai šios šeimos nariai negrąžino mafijai skolos už narkotikus.

Kai mažamečio palaikai buvo rasti prisegti diržais kėdutėje sudegintame automobilyje „Fiat Punto“, tas incidentas sukėlė didelį atgarsį visoje Italijoje - kaip ir kito trejų metų vaiko nužudymas kaimyniniame Apulijos regione, praėjus vos dviem mėnesiams.

Per savo kelionę į antrąjį skurdžiausią Italijos pietinį regioną popiežius siekė ne vien priminti apie nužudytus vaikus, bet ir atkreipti dėmesį į problemas, su kuriomis susiduria jaunuoliai, mėginantys ištrūkti iš turtingos „'Ndrangheta“ gniaužtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.