Buvęs BBC laidų vedėjas gyrėsi santykiavęs su negyvėlių kūnais

Velionis BBC laidų vedėjas Jimmy Savile'as dešimtmečiais seksualiai

J.Savile'as 1986-aisiais.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Savile'as 1986-aisiais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 26, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:40 AM

Tyrimas nustatė, jog J. Savile'as, kuris 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose buvo viena didžiausių britų televizijos žvaigždžių, galėdamas lankyti pacientus visose valstybinėse Nacionalinės sveikatos tarnybos institucijose, lytiškai išnaudojo mergaites, berniukus, vyrus ir moteris, kurių amžius siekė nuo penkerių iki 75 metų.

Vienas pribloškiantis atvejis įvyko Anglijos centrinio Lidso miesto ligoninėje, kai jis per chalatą glamonėjo krūtis paauglei mergaitei, leisgyvei gulinčiai ant ligoninės vežimėlio po ilgos medicininės procedūros.

Liudininkai tyrėjams papasakojo, kad J.Savile'as taip pat tvirtino santykiavęs su kūnais tos pačios ligoninės morge ir net gyrėsi turintis papuošalą, kuris buvo padarytas iš stiklinių akių, išimtų iš mirusiųjų akiduobių.

Tyrėjai sakė negalintys patvirtinti jo pasakojimų, bet priėjo išvados, kad J.Sevile'o domėjimasis morgu „peržengia priimtinas ribas“.

Sveikatos apsaugos sekretorius Jeremy Huntas vyriausybės vardu atsiprašė aukų, kad jos nebuvo apgintos nuo žmogaus, kuris kažkada buvo laikomas „ekscentriška nacionaline vertybe“, o pasirodė esąs „užkietėjęs seksualinis išnaudotojas“.

„Mes juos labai nuvylėme, ir nors tai galėjo įvykti seniai, daugelis iš jų vėl išgyvena tą skausmą, kurį patyrė anuomet“, – sakoma J.Hunto pareiškime parlamentui.

J.Savile'as, kuris mirė 2011 metų spalį, būdamas 84 metų amžiaus, buvo itin populiari, bet ekscentriška figūra, garsėjusi baltų plaukų kupeta, treningais ir stambiais auksiniais papuošalais. 1990 metais jis buvo įšventintas į riterius.

Savo, kaip BBC televizijos populiariausių dainų laidos „Top of the Pops“ ir vaikų laidos „Jim'll Fix It“ vedėjo, šlove jis pasinaudodavo, kad žagintų ir puldinėtų savo aukas BBC patalpose, mokyklose ir ligoninėse, kur jį sveikindavo gerbėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.