Įžeidęs žydus išsigandęs G. Oldmanas atsiprašinėja

Į antisemitinių pareiškimų skandalą įsivėlė dar viena Holivudo garsenybė. Interviu žurnale „Playboy“ savo kolegą 58 metų Melą Gibsoną bandęs apginti Gary Oldmanas persistengė, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“, ir BNS informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 8:14 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:16 PM

Kino žvaigždė M.Gibsonas pateko į skandalą, kai prieš aštuonerius metus buvo sustabdytas neblaivus vairuojantis Malibu. Sustabdžiusius pareigūnus jis apipylė keiksmais, taikomais jų žydiškai kilmei.

Nuo to laiko jam prilipo antisemito etiketė.

Melas Gibsonas gyvena mieste, kuris valdomas žydų. Jis pasakė kai ką blogo tik todėl, kad kando į ranką, kuri anksčiau jį maitino“, – interviu teigė G.Oldmanas.

Anot jo, M.Gibsonas „šiek tiek per daug išgėrė ir pasakė kelis dalykus“, kurie tapo skandalu tik dėl politinio korektiškumo mados.

„Politinis korektiškumas yra mėšlas“, – pridėjo Hario Poterio ir Betmeno filmų žvaigždė, kurio manymu, šis reiškinys prasiskverbė ir į „Oskaro“ apdovanojimus teikiančios akademijos narių gretas.

„Visi bijojo balsuoti prieš „12 vergijos metų“, kad nebūtų apkaltinti rasizmu“, – sakė G.Oldmanas.

G.Oldmanas viešai užstojo ir kitą garsų aktorių Alecą Baldwiną, kuris praėjusiais metais sulaukė viešo pasmerkimo dėl to, jog jį persekiojusį fotografą pavadino homoseksualus niekinančiu terminu.

„Jis nebuvo vertas visos tos neapykantos“, – sakė naująjį filmą „Beždžionių planetos pradžia“ šiuo metu reklamuojantis aktorius.

Bet tokia gynyba žydams akivaizdžiai nepatiko.

Visuomeninė organizacija, kovojanti prieš šmeižtą viešojoje erdvėje, suskubo pasmerkti žymaus aktoriaus komentarus. Išplatintame pareiškime teigiama, jog „G.Oldmanas turėtų žinoti geriau ir nekartoti senų antisemitinių klišių apie žydų valdomą Holivudą“.

Šios organizacijos direktorius Abrahamas H.Foxmanas pabrėžė, kad M.Gibsono pasmerkimas buvo ne paslaptingų klanų susidorojimas, o vieša pamoka dėl prietarų ir neapykantos skleidimo viešojoje erdvėje.

Reaguodamas į visuomeninių organizacijų ir žydų bendruomenės pasipiktinimą G.Oldmanas paskelbė viešą atsiprašymą, kuriame žydus vadina „išrinktaisiais žmonėmis“. Aktorius apgailestavo, jei interviu išsakyti komentarai pasirodė užgaulūs žydų tautybės žmonėms.

„Perskaitęs savo komentarus supratau, kokie nejautrūs jie galėjo pasirodyti ir kaip aš galėjau prisidėti prie tolesnių neteisingų stereotipų stiprinimo.

Viskas, kas kuria tokius klaidingus stereotipus, yra smerktina – tarp jų ir mano žodžiai“, – apgailestavo Holivudo žvaigždė.

56-erių aktorius, už savo vaidmenis nominuotas „Oskarui“, atsiprašyme skelbė, kad jis yra didelis žydų tautos ir viso jos indėlio į pasaulio istoriją gerbėjas.

Pasak G.Oldmano, jo žodžiai apie žydų valdomą miestą buvo ne visai teisingai interpretuoti, mat jis turėjo galvoje, jog žydai tiek daug prisidėjo prie Holivudo pramogų industrijos, kad jis iš tiesų yra jiems skolingas.

Viešas G.Oldmano atsiprašymas buvo ne pirmas viešųjų ryšių signalas iš anglų aktoriaus stovyklos.

Pirmasis sureagavo jo vadybininkas Douglas Urbanski – paskelbė, kad jo klientas negali būti lyginamas su M.Gibsonu ar A.Baldwinu, mat G.Oldmanas puikiai supranta neapykantos daromą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.