Po pramogų ir merginų dėmesio Kinijoje - solidi sąskaita

Šanchajaus policija areštavo 15 įtariamųjų, kurie viliodavo patiklius turistus į spąstus. Įtariama, kad grupuotės aukomis tapo šimtai turistų iš įvairių pasaulio šalių, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Telegraph“ informacija.

Į karaokę užsukusiems žmonėms kinai pasiūlo nemalonių staigmenų.<br>„Reuters“ nuotr.
Į karaokę užsukusiems žmonėms kinai pasiūlo nemalonių staigmenų.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 8:18 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:16 PM

Karaokės mafija praminti nusikaltėliai stengdavosi susipažinti su pramogų ieškančiais Kinijos svečiais, kuriems siūlydavo išskirtinėmis sąlygomis apsilankyti Šanchajaus rytuose esančiuose baruose, kur jų laukdavo gaujos bendrininkai.

Kinų policijos duomenimis, turistai buvo viliojami „patrauklių merginų draugija ir vaišėmis“, tačiau atvykę į barą greitai patekdavo į grupuotės narių „globą“.

Nemokamai pasivaišinę kelių rūšių gėrimais ir pasimėgavę merginų dėmesiu, jie sulaukdavo klubo apsaugos darbuotojų reikalavimo susimokėti už paslaugas.

Kelios valandos tokiame karaokės klube naivuoliams atsieidavo nuo kelių iki keliolikos tūkstančių juanių. Skelbiama, kad iš paskutinių septynių aukų grupuotė grasindama susidorojimu atėmė apie 200 tūkstančių juanių (80 tūkstančių litų).

Manoma, kad iš turistų surinkti pinigai patekdavo į juodąją rinką, buvo panaudojami nelegaliems ginklams, narkotikams pirkti.

Daugelis nukentėjusių nesikreipdavo į policiją, vengdami galimo susidorojimo ar bijodami prastos Kinijos policijos reputacijos, galimų saitų su šantažu užsiimančios grupuotės nariais.

Policija šią nelegalią schemą atrado tada, kai nesutikusiam mokėti Egipto piliečiui pavyko pasprukti iš automobilio, kuriuo jis buvo vežamas į nežinomą vietą.

Iššokęs iš važiuojančio automobilio egiptietis buvo pastebėtas pro šalį vykstančių pareigūnų, kuriems pavyko susekti karaokės mafijai priklausančio automobilio pėdsakus.

Kinija pasižymi skandalais, susijusiais su karaokės barais. Oficialiai griežta kontrole pasižyminčiose pramogų vietose, kuriose netgi cenzūruojami kai kurių vakarietiškų dainų tekstai, dažnai nusižengiama įstatymams.

Pernai atrastas nelegalus prabangiai įrengtas baras Šansi provincijoje. Komunistų partijai priklausančiose patalpose įkurdintas baras buvo prikimštas vakarietiško viskio, alaus ir net paauksuotų energinio gėrimo skardinių.

Įtariama, jog oficialiai treniruočių centrui skirtose patalpose vykdavo aukštų provincijos ir net valstybės pareigūnų orgijos.

2012-aisiais du karaokės baro lankytojai buvo užkapoti mėsininko peiliu per konfliktą, kuris kilo, kai 4 metų vaikas atsisakė atiduoti mikrofoną ilgai eilės dainuoti laukiančiam kinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.