Šveicarų zoologai nužudė D. Medvedevo dovanotų meškų jauniklį

Šveicarijos Berno miesto Dahlholzli zoologijos sodas sukėlė didelę gyvūnų mylėtojų pasipiktinimo bangą, nužudydamas visiškai sveiką meškiuką ir padarydamas iš jo kūnelio iškamšą vaikams mokyti apie tai, kokia žiauri gali būti gamta, rašo „Daily Mail“.

Tėvas su meškiuku blogai elgėsi - todėl meškiuką nuspręsta užmigdyti.<br>Facebook nuotr.
Tėvas su meškiuku blogai elgėsi - todėl meškiuką nuspręsta užmigdyti.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-27 14:36, atnaujinta 2018-02-12 10:57

Sausį gimęs rudosios meškos jauniklis, neturėjęs net vardo, vadintas tiesiog „jaunikliu nr. 4“ buvo užmigdytas balandį dėl keistos priežasties.

Meškiuko tėvas, lokys Miša (jį ir patelę vardu Maša 2009 m. zoologijos sodui padovanojo tuometinis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas) nuo pat pradžių pavydžiai ir agresyviai elgėsi su jo broliuku, „jaunikliu nr. 3“.

360 kg sveriantis lokys užpuolė ir nužudė „jauniklį nr. 3“ pasibaisėjusių žiūrovų akivaizdoje, o po to pradėjo rodyti agresiją ir „jauniklio nr. 4“ atžvilgiu.

Zoologijos sodo valdžia pradžioje ketino nesikišti į „natūralius gamtos procesus“, bet persigalvojo. Kad tragedija nepasikartotų, meškiuką, kurio jau buvo pradėjusi šalintis ir mama Maša, buvo nuspręsta ne auginti atskirai, nors vietos zoologijos sode pakako, o tiesiog padaryti jam „eutanaziją“ - užmigdyti.

Pažymėtina, kad nemažai zoologijos sodų meškų patinus atskiria nuo motinų su mažais jaunikliais. Taip paprastai būna ir gamtoje – patinus tuo laikotarpiu nuveja patelės.

Nužudyto meškiuko kūnelis kurį laiką buvo saugomas šaldytuve. Bet neseniai zoologijos sodas sugalvojo jį panaudoti edukaciniais tikslais – padaryti iškamšą realistiškai ekspozicijai apie gamtos žiaurumus.

Tėvo pareigas prastai atlikęs Miša taip pat neliko nenubaustas – jį zoologijos sodas iškastravo, operacijos nuotraukas paskelbdamas ir savo „Facebook“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?