Ukrainos separatistai paleido dalį ESBO stebėtojų

Prorusiškai nusiteikę Rytų Ukrainos separatistai ankstų penktadienio rytą paleido keturis iš aštuonių nelaisvėje laikytų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų, skelbia „Reuters“.

Dėl įkaitų iš ESBO paleidimo derėjosi Kijevo bei Maskvos vyriausybių atstovai, ESBO diplomatai ir separatistai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Dėl įkaitų iš ESBO paleidimo derėjosi Kijevo bei Maskvos vyriausybių atstovai, ESBO diplomatai ir separatistai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 AM

Turkijos, Danijos, Estijos ir Šveicarijos piliečius į Donecko miesto centre esantį viešbutį atgabeno iki dantų apsiginklavę kovotojai, kur įkaitai buvo perduoti kolegoms iš ESBO. Nelaisvėje Luhansko regione vis dar laikomi kiti keturi stebėtojai.

„Tai buvo ilgas kelias, o paleidimas yra geros valios vaisius ir visiškai besąlyginis, – susirinkusiems korespondentams kalbėjo Donecko „liaudies respublikos premjeras“ Aleksandras Borodajus. – Tikiuosi, netrukus galėsime paleisti ir kitus keturis stebėtojus“.

Dėl įkaitų iš ESBO paleidimo derėjosi Kijevo bei Maskvos vyriausybių atstovai, ESBO diplomatai ir separatistai. Organizacijos vyriausiasis tarpininkas Pietryčių Ukrainoje Markas Etheringtonas neslėpė džiaugsmo dėl įkaitų paleidimo ir visiems, prisidėjusiems prie jų išlaisvinimo, išreiškė „didelį dėkingumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu