Skandalingasis Toronto meras grįžta į darbą

Kokainą rūkantis

R.Fordas atliko beveik 500 valandų reabilitacijos kursą.<br>AOP nuotr.
R.Fordas atliko beveik 500 valandų reabilitacijos kursą.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:06 AM

45 metų R.Fordas tapo antruoju arba trečiuoju populiariausiu politiku, artėjant spalį vyksiantiems vietos valdžios rinkimams, nors jis pastarąjį mėnesį nedalyvavo jokiuose rinkimų kampanijos renginiuose, kol gydėsi reabilitacijos centre.

Netikėtas jo populiarumo padidėjimas buvo užfiksuotas po to, kai mero retingai buvo nusmukę iki 32 proc. birželio pradžioje, jam dingus iš visuomenės akiračio.

„Priartėjus jo sugrįžimui, susidomėjimas meru pradeda didėti, o su juo, kaip paprastai nutinka, auga ir jo palaikymas“, – sakė ekspertas Lorne'as Bozinoffas iš viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Forum Research“, paskelbusios apklausos rezultatus, rodančius, kad R.Fordas atsilieka nuo kampanijos favoritės Olivios Chow septyniais procentiniais punktais.

„Pažiūrėsime, ar tai laikinas fenomenas, ar ilgalaikis pakilimas, kuris gali grąžinti jį vėl į kampaniją, iš kurios jis taip staigiai pasitraukė“, – pridūrė L.Bozinoffas.

Likus kelioms dienoms iki numatomo R.Fordo sugrįžimo, Toronto rotušėje buvo neįprastai tylu: dauguma miesto tarybos narių ir darbuotojų atostogauja.

Tuo tarpu miesto aikštėje prie modernistinio stiliaus savivaldybės pastatų – dviejų stačiakampių išlenktų bokštų – skambėjo džiazo melodijos, vykstant lesbiečių, gėjų, biseksualių ir transeksualių asmenų (LGBT) bendruomenės festivaliui.

Vietos gyventojai dalyvavo Pasaulio pasididžiavimo savaitės (World Pride Week) renginiuose ir kaitinosi vasaros saulėje netoliese esančiuose paplūdimiuose, atitrūkę nuo politikos ir R.Fordo išsišokimų, dėl kurių šio Kanados miesto reikalai atsidūrė pasaulio žiniasklaidos centre.

R.Fordas gegužę išėjo neapmokamų atostogų, jau įsibėgėjus kampanijai dėl jo perrinkimo, ir pradėjo gydymo kursą reabilitacijos klinikoje.

Per pastaruosius metu internete buvo paviešinti keli vaizdo įrašai, kuriuose meras atrodo rūkantis prastos kokybė kokainą, vadinamą kreku.

Naujausiame vaizdo įraše, kaip pranešama, R.Fordas matomas rūkantis tuos kvaišalus su savo seserimi jos namo rūsyje šių metų balandį, o šis faktas atrodė paneigiantis mero pareiškimus, kad jis atsikratė to žalingo įpročio.

Mero priklausomybė nuo narkotikų į viešumą iškilo praeitais metais, kai vienas numanomas narkotikų prekeivis pamėgino parduoti žiniasklaidai kitą vaizdo įrašą, kuriame meras irgi matomas rūkantis kreką.

Iš pradžių R.Fordas neigė vartojantis stiprius narkotikus, bet vėliau pripažino rūkęs kreką, būdamas girtas, nors tikino, kad nėra nuo jo priklausomas.

Vėliau R.Fordas kelis kartus buvo nufilmuotas padrikai besielgiantis viešumoje.

Toronto miesto taryba dėl netinkamo mero elgesio atėmė iš jo didžiąją dalį galių.

Kaip pranešama, R.Fordas atliko beveik 500 valandų reabilitacijos kursą, įskaitant grupines ir asmenines konsultacijas su kitais asmenimis, siekiančiais įveikti priklausomybę.

Grįžęs į darbą, R.Fordas tikriausiai tęs rinkimų kampaniją, prašydamas rinkėjų suteikti jam dar vieną galimybę.

Meras pakvietė miesto tarybos narius į „neformalų susitikimą“, kuriame sieks aptarti „su Torontu susijusius klausimus ir kaip mes galėtume dirbti kartu, kad judėtume į priekį konstruktyvioje ir darbingoje atmosferoje“, sakoma R.Fordo elektroniniame laiške įstatymų leidėjams, kurį paskelbė dienraštis „Globe and Mail“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.