Pareigūnai sulaikė buvusį Prancūzijos prezidentą N. Sarkozy

Prancūzijoje, Nantero mieste sulaikytas buvęs šalies vadovas Nicolas Sarkozy. Toks precendento neturintis žingsnis žengtas tiriant kaltinimus korupcija, praneša britų transliuotojas BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 10:46 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:38 AM

Pagal Prancūzijos įstatymus, sulaikyti asmenys – net ir buvę prezidentai, už grotų gali būti laikomi 48 valandas. 2007–2012 metais Prancūzijai vadovavęs N.Sarkozy sulaikytas praėjus dienai po to, kai policija sulaikė jo advokatą Thierry Herzogą, kuris įtariamas trukdymu teisingumui.

Toks teisėsaugos sprendimas galimai taps smūgiu buvusiam šalies vadovui 59 metų N.Sarkozy, kuris 2017 metais ketino vėl kandidatuoti prezidento rinkimuose.

N.Sarkozy įtariamas neteisėtais veiksmais, kai jis iš vieno teisėjo mėgino gauti informaciją apie kitą bylą, kuri susijusi su nelegaliu jo telefono pokalbių klausymu. Be to, N.Sarkozy lydi įtarimai dėl nešvarios 2007 metų jo rinkimų kampanijos finansavimo. Į tai galimai buvo įsitraukę „L'Oreal“ imperijos paveldėtoja Liliane Bettencourt ir netgi tuometis Libijos diktatorius Muammaras Gaddafi.

Ši byla gali triuškinamai smogti N.Sarkozy viltims atgaivinti savo politinę karjerą prieš kitus prezidento rinkimus 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.