Barselonoje vos nesusidūrė keleiviniai lėktuvai

Internetinėje erdvėje pasklidusiame vaizdo įraše užfiksuotas vos tragiškai nesibaigęs

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:32 AM

Vaizdo medžiagoje matyti, kaip išvairavimo take buvęs argentiniečių laineris kerta nusileidimo taką, kuriame tuo metu ruošėsi leistis Rusijos „UTair“ oro bendrovės lėktuvas.

Orlaivis ratais beveik lietė žemę, tačiau pilotas nusileidimą nutraukė ir nusprendė apskristi dar vieną ratą. Užkulisiuose galima išgirsti komentarą, kad lėktuvus skyrė kiek daugiau nei kilometras. Barselonos oro uosto atstovai vėliau patvirtino, kad incidentas tikrai įvyko jų dispečerių kontroliuojamoje zonoje.

Vaizdo medžiagą peržiūrėję Rusijos aviacijos ekspertai teigė, kad tragedija vos nesibaigusį incidentą galėjo sukelti oro dispečerinės kontrolieriaus klaida arba argentiniečių piloto neapsižiūrėjimas.

„Besileidžiantis lėktuvas visada turi pirmenybę, ir niekas negali jo sulaikyti, – teigė šaltinis iš Rusijos oro kontrolės institucijos. – Iš vaizdo medžiagos galima spėti, kad suklydo dispečeris arba argentiniečių pilotas, dėl nežinomų priežasčių neišgirdęs oro kontrolės komandos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.