Australijoje automobilis užvažiavo ant oro uosto tūpimo tako

Australijos

„Brisbane Airport Corporation“ (BAC) pareiškime nurodė, jog keleiviai „gali būti tikri“, kad oro uostas yra „saugus ir patikimas“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Brisbane Airport Corporation“ (BAC) pareiškime nurodė, jog keleiviai „gali būti tikri“, kad oro uostas yra „saugus ir patikimas“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:09 AM

Australijos federalinė policija pranešė, kad į Brisbano, esančio rytinėje Kvinslando valstijoje, oro uostą pareigūnai buvo iškviesti vėlai antradienį, moteriai „automobilyje pažeidus oro uosto teritoriją juosiančią tvorą“.

Ta 37 metų moteris buvo nuvežta į ligoninę, o lėktuvai oro uoste, kol nuo tako buvo šalinamas automobilis, negalėjo tūpti daugiau kaip valandą. Kai kurie lėktuvai buvo nukreipti kitur, pranešė Brisbano laikraštis „The Courier Mail“.

„Tęsiame tyrimą ... Tolesnė informacija bus pateikta atėjus laikui“, – sakoma policijos pareiškime.

Brisbane šiemet lapkričio mėnesį vyks Didžiojo dvidešimtuko (G-20) valstybių viršūnių susitikimas.

„Brisbane Airport Corporation“ (BAC) pareiškime nurodė, jog keleiviai „gali būti tikri“, kad oro uostas yra „saugus ir patikimas“.

„Sistemos ir procesai Brisbano oro uoste atitinka federalinės vyriausybės standartus“, – sakė vienas oro uosto vadovų Stephenas Goodwinas.

„Tačiau Brisbanui lapkritį rengiant G-20 (viršūnių susitikimą), BAC vis labiau didina jo saugumą iki dar aukštesnių lygių. Šiuo metu esame įpusėję didelį aerodromo perimetro gerinimą ir jau išleidome 2 mln. Australijos dolerių (1,88 mln. JAV dolerių) gerindami tvoras, o mažiausiai dar tiek pat bus išleista, kol baigsime dabartinius darbus“, – sakė jis.

Pasak S.Goodwino, „spartus atsakas“ į minimą incidentą parodė, kad oro uosto saugumo procedūros veikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.