Bagdadas sustabdė krovininius reisus į kurdų teritorijas

Valdžia Bagdade sustabdė

Irako Kurdistane gyvena apie 5 mln. gyventojų, o regionui 1990-aisiais buvo suteiktos plačios autonomijos teisės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Irako Kurdistane gyvena apie 5 mln. gyventojų, o regionui 1990-aisiais buvo suteiktos plačios autonomijos teisės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-10 15:50, atnaujinta 2018-02-12 02:12

Šis sprendimas priimtas intensyvėjant konfliktui tarp šiitų vadovaujamos centrinės vyriausybės Bagdade ir kurdų lyderių.

„Šiuo metu sustabdome krovinių siuntimą į Erbilo ir Sulaimanijos miestus iki tolesnio pranešimo“, - „Reuters“ sakė Irako civilinės aviacijos valdybos vadovas Naseras Bandaras. Jo teigimu, draudimas netaikomas keleiviniams skrydžiams.

Irako Kurdistane gyvena apie 5 mln. gyventojų, o regionui 1990-aisiais buvo suteiktos plačios autonomijos teisės. Prasidėjus kovotojų grupės „Irako ir Levanto islamo valstybės“ (ISIL) sukilimui, pastaruoju metu kurdų kariuomenės daliniai taip pat užėmė anksčiau jiems nepriklausiusias teritorijas ir Kurdistano plotą „padidino“ bent 40 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.