Britai rusams užtrenkė aviacijos parodos duris

Didžioji Britanija

Didžioji Britanija šeštadienį uždraudė Rusijos delegacijai dalyvauti Farnboro aviacijos parodoje dėl Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje.<br>Reuters nuotr.
Didžioji Britanija šeštadienį uždraudė Rusijos delegacijai dalyvauti Farnboro aviacijos parodoje dėl Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-12 17:24, atnaujinta 2018-02-12 00:48

Rusijos ambasada Londone pareiškė „apgailestaujanti“, kad Britanija neišdavė vizų daugeliui jos delegacijos narių ir pareikalavo skubaus pasiaiškinimo.

Farnboro tarptautinė aviacijos paroda yra vienas svarbiausių renginių kasmetiniame aviacijos sektoriaus kalendoriuje; Rusija į ją paprastai siunčia daug savo atstovų, siekiančių prekiauti su užsieniu orlaiviais ir įranga.

Britanija tvirtai palaiko Europos Sąjungos sankcijas Maskvai dėl numanomo Rusijos kišimosi į konfliktą, krečiantį rytų Ukrainą.

Jungtinės Karalystės URM nurodė kviečianti kitų šalių vyriausybių atstovus dalyvauti Farnboro parodoje kaip Britanijos vyriausybės svečius, nors tas renginys yra komercinis.

„Tačiau dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje jokiems Rusijos vyriausybės atstovams nebuvo išduoti Jos Didenybės vyriausybė) kvietimai į „FIA 2014“ parodą“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, atsiųstame naujienų agentūrai AFP.

Londonas taip pat ėmėsi „aiškių veiksmų“, kad Rusija nebebūtų laikoma šalimi, galinčia pirkti Britanijos gaminamus lėktuvus arba įrangą, siekiant „atgrasyti Rusiją nuo dalyvavimo“ Farnboro parodoje, pridūrė URM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.