Makedonai vienalyčių porų santuokoms ištarė „ne“

Makedonijos įstatymų leidėjai

Makedonijos parlamentas balsavo už tai, kad būtų priimta konstitucijos pataisa, užkertanti kelią tos pačios lyties asmenų santuokoms.<br>AFP nuotr.
Makedonijos parlamentas balsavo už tai, kad būtų priimta konstitucijos pataisa, užkertanti kelią tos pačios lyties asmenų santuokoms.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:01 PM

Dabar vyriausybė per dešimt dienų turi parengti konstitucijos pataisos projektą, kuris bus pateiktas tvirtinti 123 deputatus turinčiam parlamentui.

Valdančiosios partijos VMRO-DPMNE parlamentaras Ilija Dimovskis sakė, kad siūloma pataisa siekiama „apsaugoti tradicines ir religines santuokos ir šeimos vertybes“.

Šių žingsnių imtasi po pernai kilusio triukšmo, kurį išprovokavo pasiūlymas šalyje surengti gėjų eitynes.

Kilus pasipiktinimo bangai, konservatorių politikai ir įtakinga Ortodoksų Bažnyčia paragino uždrausti tos pačios lyties asmenų santuokas.

Nors šiuo metu pagal šalyje galiojančius įstatymus gėjų santuokos nėra pripažįstamos, įstatymuose nėra apibrėžta, kad santuoka galima tik tarp vyro ir moters.

Kiek anksčiau šią savaitę netoliese esanti Kroatija pasuko priešinga kryptimi ir priėmė įstatymą, leidžiantį homoseksualioms poroms registruoti partnerystę ir suteikianti tos pačios lyties asmenų poroms daug teisių, kurias turi heteroseksualios poros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.