Užnuodytus laiškus B. Obamai siuntusi aktorė sės už grotų

Aktorė, ricinu užnuodytus laiškus siuntusi JAV prezidentui Barackui Obamai ir Niujorko merui Michaelui Bloombergui, nuteista pusantrų metų laisvės atėmimo bausme, skelbia BBC. Moters užnuodytuose laiškuose buvo grasinimų B. Obamai ir M. Bloombergui, susijusių su vykstančiais politiniais debatais dėl ginklų draudimo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:19 PM

„Niekada nenorėjau niekam pakenkti“, - teisme sakė aktorė, laiškus nuodijusi ricinu.  Ricinas paralyžiuoja kvėpavimo takus, net mažiausios jo dozės nurijus gali baigtis mirtimi.

36 metų Shannon Richardson iš Teksaso bandė nepagrįstai apkaltinti savo buvusį vyrą Nathanielį išsiuntus tris užnuodytus laiškus.

Gruodį moteris pripažino savo kaltę dėl biologinio ginklo naudojimo. 

Federalinis teisėjas pagal išankstinį susitarimą dėl prisipažinimo skyrė aktorei maksimalią bausmę ir nurodė jai sumokėti apie 367 tūkst. JAV dolerių žalai atlyginti.

Šešių vaikų motina atliko antraeilius vaidmenis televizijos serialuose „Vampyro dienoraščiai“ ir „Vaikštantys numirėliai“.

Moteris buvo suimta praėjusių metų birželį, kai laiškus su ricinu išsiuntė B. Obamai, Niujorko merui M. Bloombergui bei aktyvistui Markui Glaze'ui, kovojančiam už griežtesnius ginklų įstatymus. Prezidentui ir merui skirti grasinamieji laiškai su labai pavojingo nuodo pėdsakais buvo „perimti“ gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.