Paskutinėje nuotraukoje prieš mirtį - laiminga motina su sūnumi

Paskutinis kadras prieš mirtį: mama ir penkiolikametis sūnus nerūpestingai fotografavosi skrisdami į išsvajotas atostogas ir dalinosi nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“. Jie nė nenutuokė, kad po poros valandų jų lėktuvas suduš į tūkstančius detalių, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 1:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:18 PM

Olandai Gary Slokas su mama Petra Langeveld kartu žuvo per Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofą Rytų Ukrainoje. Abu jie skrido į atostogas, specialiai suplanuotas vienišiems tėvams ir jų vaikams. Mama ir sūnus džiaugdamiesi fotografavosi lėktuvo salone.

Praėjus trims valandoms nuo nuotraukos paskelbimo socialiniame tinkle „Facebook“, jie žuvo kartu kartu su kitais 296 lėktuvo keleiviais ir įgulos nariais.

Penkiolikmetis Garis Olandijos Masleiso miesto futbolo komandoje buvo vartininkas. Jis buvo tarp 80 vaikų ir paauglių, kurie žuvo per kraupią lėktuvo katastrofą.

Futbolo klubo pareiškime buvo rašoma: „Garis ir jo mama Petra buvo pakeliui į savo svajonių atostogas. Deja, jiems taip ir nepavyko įgyvendinti tos svajonės.“ Komandos draugai velionį vaikiną vadino „nuostabiu“.

Klubo atstovai teigė, kad ši paskutinė nuotrauka parodo, kaip į šipulius dužo svajonės daugybės žmonių, kurių visas gyvenimas dar tik laukė prieš akis.

Neseniai buvo paviešintos ir dalies kitų žuvusių vaikų nuotraukos. Motina iš Australijos Rina Norris neteko savo tėvo Niko ir trijų vaikų – 12 m. Mo, 10 m. Evie ir 8 m. Otis. Vaikai skrido namo su seneliu iš šeimos atostogų Europoje, o jų tėvai pasiliko Amsterdame dar keletui dienų.

Tarp žuvusiųjų buvo ir trys kūdikiai. Viena iš jų buvo 21 mėnesio mergytė Kaela Goes žuvusi kartu su savo tėvais, kai skrido po apsilankymo pas gimines Olandijoje.

Katastrofos neišgyveno ir penkiametis Martinas Paulissenas bei jo trimetė sesuo Sri, kurie kartu su tėvais skrido aplankyti senelės kapo Indonezijoje.

Keliaudami namo į Malaiziją žuvo ir 6 asmenų šeima – tėvai ir keturi jų 13-19 metų vaikai.

Dabar 289 keleivių kūnai buvo galiausiai surinkti iš katastrofos vietos ir sudėti į šaltą temperatūrą palaikantį traukinį.

Praėjus trims dienoms po nelaimės, vis dar vyksta derybos dėl kūnų išgabenimo iš Rytų Ukrainos. Velionių kūnais prorusiški separatistai naudojasi kaip derybiniu įrankiu.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.