Prokurorai grasino suimti Rusijos opozicijos lyderį A. Navalną

FSIN atsisakė ką nors komentuoti.

Teismo procesą prieš A.Navalną jo šalininkai vadina politiškai motyvuotu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Teismo procesą prieš A.Navalną jo šalininkai vadina politiškai motyvuotu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-08-01 13:50, atnaujinta 2018-02-11 14:31

Teismo procesą prieš A.Navalną jo šalininkai vadina politiškai motyvuotu.

Vienas griežčiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų kaltinamas iš prancūzų kosmetikos bendrovės „Yves Rocher“ pavogęs ir išplovęs 27 mln. rublių (760 tūkst. JAV dolerių).

Namų arešte jis laikomas nuo vasario. Pagal skirtos kardomosios priemonės sąlygas A.Navalnui draudžiama naudotis internetu.

Per uždarą teismo posėdį prokuroras paprašė namų areštą A.Navalnui pakeisti suėmimu, kai buvo gautas atitinkamas Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) prašymas, nurodė vienas opozicijos lyderio padėjėjų.

„Prokurorai turi įrodymų, kad A.Navalnas naudojosi internetu“, - iš teismo naujienų agentūrai AFP sakė Nikolajus Liaskinas.

FSIN atsisakė ką nors komentuoti.

A.Navalno šalininkai būgštauja, kad jis gali būti ilgam pasiųstas už grotų. Tai taptų rimtu smūgiu ir taip smarkiai demoralizuotai opozicijai.

Pernai liepą teismas kitoje byloje pripažino A.Navalną kaltu dėl valstybės lėšų grobstymo ir skyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jau kitą dieną jis buvo netikėtai paleistas ir galėjo siekti Maskvos mero posto.

38 metų tinklaraštininkas ir kovos su korupcija aktyvistas A.Navalnas griežtai atmeta visus kaltinimus, tvirtindamas, jog tokiu būdu Kremlius siekia jį nubausti už tai, kad išdrįso kritikuoti V.Putiną.

Teismas atsisakė išduoti suėmimo orderį

Rusijos teismas atsisakė išduoti prokurorų prašytą arešto orderį Kremliaus kritikui ir kovos su korupcija aktyvistui A.Navalnui, kuris kaltinamas paviešinęs informaciją nagrinėjamoje byloje, susijusioje su kosmetikos bendrove „Yves Rocher“, informuoja „Reuters“. 

Maskvos Zamoskvoreckio teismo teisėjai nusprendė nekeisti A.Navalnui taikomų „priešteisminių apribojimų“, todėl įtariamasis disidentas namų arešto sąlygomis gyvens bent iki kito teismo posėdžio rugpjūčio 14 dieną. 

Pasak advokatės Olgos Michailovos, A.Navalno arešto orderio buvo prašoma dėl to, kad jis žiniasklaidai suteikė detalią informaciją apie teismo posėdžius nagrinėjant bylą dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo. 

Penktadienį apygardos teisme Maskvoje vyks dar vienas parengiamasis posėdis byloje prieš A. Navalną ir jo brolį Olegą, kurie kaltinami iš bendrovės „Yves Rocher“ padalinio išvilioję 26 mln. rublių (daugiau nei 590 tūkst. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.