Šiaurės Korėja kviečia viso pasaulio vaikus į vasaros stovyklą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas spėja pasirūpinti viskuo – net ir vaikų pramogomis vasarą. Šalies vaikai dienas gali leisti vasaros stovykloje, kurioje ne tik įrengtas baseinas, čiuožyklos, privatus paplūdimys, kompiuterinių žaidimų kambarys ir teniso kortai, bet ir mokoma ideologinių subtilybių, rašo „The Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:38 PM

Po šalies lyderio apsilankymo, jo suorganizuotų pakeitimų ir daug išlieto darbininkų prakaito, sena vaikų stovykla Songdovono mieste buvo prikelta naujam gyvenimui. Šįmet čia atvyko ir apie 300 vaikų bei paauglių iš kitų pasaulio šalių: Rusijos, Kinijos, Vietnamo, Airijos ir Tanzanijos.

Stovyklautojai praleidžia aštuonias dienas gamindami maistą, plaukiodami, irstydamiesi valtimis ir leisdami laiką su savo bendraamžiais.

Nors stovyklą finansuoja valdžia, kelialapis į stovyklavietę su papildoma ekskursija į Pchenjaną užsieniečiui kainuoja 270 JAV dolerių.

Stovykla, kuri veikė 30 metų, anksčiau buvo skirta tautų draugystei su kitomis komunistinėmis šalimis puoselėti. Tačiau dabar Šiaurės Korėjos valdžia teigia, kad vaikai laukiami iš visų pasaulio šalių, įskaitant JAV.

Stovyklos dalyviai gauna galimybę pamatyti valstybę, kuri visam pasauliui iki šiol išlieka paslaptimi. O Šiaurės Korėja savo ruožtu gali parodyti visa, ką turi geriausią – miegą kondicionuojamuose kambariuose su televizoriais ir video žaidimais. Tai prabanga, kuri sunkiai prieinama daugeliui šalies vaikų.

Vis dėlto paaugliai džiaugiasi ne tik tuo:

„Pabaigoje bus talentų konkursas,- kalbėjo vienas iš Tanzanijos atvykęs 19 metų stovyklautojas.- Mes ruošiamės jiems visiems parodyti, kaip reikia šokti“.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.