Vokietija atšaukė karinio bendradarbiavimo sutartį su Rusija

Rusijos karinėse pratybose dalyvaus 100 orlaivių

Vokietija nusprendė nemokyti rusų karių.<br>AP nuotr.
Vokietija nusprendė nemokyti rusų karių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 4, 2014, 9:30 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:38 PM

Kanclerės pavaduotojas ir ekonomikos ministras Sigmaras Gabrielis „atšaukė savo leidimą“ mokymo stovyklos projektui, kuris jau buvo įšaldytas kovą dėl Maskvos įvykdytos „nepateisinamos“ Krymo aneksijos.

Dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ nurodė susipažinęs su „rašytiniu dokumentu“, kuriame buvo išdėstytas sprendimas nutraukti 100 mln. eurų (345 mln. litų) vertės kontraktą.

Rusija anksčiau sakė, kad sprendimas sustabdyti šią sutartį yra „nekonstruktyvus“, ir kaltino Berlyną pasidavus Jungtinių Valstijų spaudimui.

Vokietijos gynybos pramonės grupė „Rheinmetall“, turėjusi įgyvendinti karinių mokymų stovyklos projektą, kovą teigė, kad bendrovė vykdys kontrakte numatytus įsipareigojimus pastatyti centrą, kuriame, kaip nurodo Vokietijos žiniasklaida, būtų apmokoma apie 30 tūkst. karių per metus.

Ta stovykla turėjo būti pastatyta Pavolgyje, o ją planuota atidaryti vėliau šiais metais.

Rusijos karinėse pratybose dalyvaus 100 orlaivių

Rusijos gynybos ministras nurodė surengti pajėgų pratybas Centrinėje ir Vakarų karinėse apygardose, kuriose dalyvaus daugiau negu 100 orlaivių, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama karinių oro pajėgų atstovą Igorį Klimovą. 

Vakarų karinė apygarda apima didelę vakarų Rusijos dalį ir ribojasi su Ukraina, kurioje prorusiški separatistai kaunasi su Kijevo vyriausybės pajėgomis. 

„Interfax“, remdamasi I.Klimovo informacija, nurodė, kad šie mokymai yra pirmoji stadija iš virtinės šiais metais planuojamų pratybų, per kurias bus siekiama pagerinti karinių oro pajėgų dalinių veiksmų sąveiką. Apie padėtį Ukrainoje tame pranešime nebuvo užsiminta. 

Kariškių atstovas sakė, kad pratybose dalyvaus naikintuvai Su-27 ir MiG-31, naujausi Rusijos šturmo lėktuvai Su-34, taip pat sraigtasparniai Mi-8, Mi-24 ir Mi-28N. Pasak I.Klimovo, per šias pratybas taip pat vyks šaudymo raketomis mokymai. 

Tos pratybos vyks rugpjūčio 4–8 dienomis, pridūrė „Interfax“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.