Aistros dėl karo Gazoje - supykusi traukiasi britų ministrė

Viena Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Sandraugos šalims, kuri buvo pirmoji šalies ministrų kabinete dirbusi musulmonė, antradienį pareiškė atsistatydinanti dėl vyriausybės politikos Gazos Ruožo atžvilgiu.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2014, 2:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:05 PM

„Su dideliu apgailestavimu šį rytą parašiau premjerui (ir) pranešiau atsistatydinanti. Nebegaliu palaikyti vyriausybės pozicijos dėl Gazos“, – savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė baronienė Sayeeda Warsi.

S.Warsi yra gimusi pakistaniečių imigrantų šeimoje, o 2007 metais ji tapo Lordų Rūmų nare. Ji aktyviai palaiko palestiniečius, dar aktyviau smerkia Izraelį bei yra nepatenkinta neva neryžtinga vyriausybės pozicija, kuri Tel Avivo atžvilgiu esą turėtų būti griežtesnė.

Pradėjusi darbą 2010 metais į valdžią atėjusioje premjero Davido Camerono koalicinėje vyriausybėje, S.Warsi iš pradžių buvo sulaukusi didelio žiniasklaidos dėmesio, bet pastaraisiais metais jos populiarumas išblėso.

D.Cameronas pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Tautos buvo „teisios“, smerkdamos sekmadienį Izraelio įvykdytą vienos JT vadovaujamos mokyklos Gazos Ruože apšaudymą, per kurį žuvo dešimt žmonių, tačiau neatsakė, ar laiko tą incidentą tarptautinės teisės pažeidimu. S.Warsi nuomone to nepakanka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.