Katastrofą Ukrainoje tiriantys ekspertai prašo vietinių pagalbos

Olandų, australų ir

Olandų pareigūnai sakė, kad katastrofos rajone vykstanti paieška nebus sėkminga be vietos ir regioninės pagalbos.<br>AP nuotr.
Olandų pareigūnai sakė, kad katastrofos rajone vykstanti paieška nebus sėkminga be vietos ir regioninės pagalbos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-08-06 19:49, atnaujinta 2018-02-11 12:21

„Gyventojų prašoma padėti aptikti palaikus ir asmeninius daiktus. Jiems taip pat suteikiama galimybė papasakoti, ką jie matė ar patyrė per katastrofą“, - sakoma Hagoje išplatintame ministerijos pareiškime.

Trečiadienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO), prisidedančios prie paieškų, atstovai dalijo lankstinukus su atitinkama informacija Rozsypnės kaimo, esančio netoli tos vietos, kur buvo aptikta didžioji dalis orlaivio nuolaužų, gyventojams.

17-uoju reisu skridusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos tyrimas antradienį buvo tęsiamas sudėtingomis sąlygomis, nurodė olandų policininkų misijos Ukrainoje vadovas Pieteris Jaapas Aalbersbergas.

Per „Boeing 777“, skridusio iš Amsterdano į Kvala Lumpūrą, katastrofą prieš beveik tris savaites žuvo visi 298 keleiviai ir įgulos nariai. Manoma, kad orlaivis buvo numuštas raketa „žemė-oras“.

Į Nyderlandus, kurių piliečių buvo daugiausiai tarp liepos 17 dieną įvykusios katastrofos aukų, jau buvo atskraidinti 228 karstai su aukų palaikais kruopščiam jų identifikavimo procesui.

Olandų pareigūnai sakė, kad katastrofos rajone vykstanti paieška nebus sėkminga be vietos ir regioninės pagalbos, pridurdami, jog aiškėja, kad daug palaikų surado vietos ir regioninė valdžia.

„Tai gali paaiškinti, kodėl ekspertai iki šiol rado beveik vien tik asmeninius daiktus“, - sakė P.J.Aalbersbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.