Misūryje įvykdyta egzekucija

Misūrio

Misūrio valstijoje trečiadienį paryčiais buvo įvykdyta egzekucija kaliniui, kuris buvo nuteistas už 1995 metais įvykdytą savo kaimynės išžaginimą ir nužudymą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Misūrio valstijoje trečiadienį paryčiais buvo įvykdyta egzekucija kaliniui, kuris buvo nuteistas už 1995 metais įvykdytą savo kaimynės išžaginimą ir nužudymą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:46 PM

Ši mirties bausmė buvo pirmoji Jungtinėse Valstijose po praeitą mėnesį įvykusio incidento, kai nuteistasis, kuriam buvo sušvirkšta mirtina injekcija, patyrė ilgą kankinamą agoniją.

Misūrio pataisos departamentas nurodė, kad kalinio Michaelo Worthingtono mirtis buvo konstatuota tuojau po vidurnakčio. Jis buvo septintasis kalinys šioje valstijoje, kuriam šiais metais buvo įvykdyta mirties bausmė.

M.Worthingtonui aukščiausioji bausmė buvo skirta už 1995 metais įvykdyto išpuolio prieš Melindą Griffin per įsilaužimą į jos namus.

Kai nuteistojo organizme pasklido mirtinas preparatų mišinys, jis atlošė galvą atgal ir apie 15 sekundžių trūksmingai kvėpavo, kol galiausiai užsimerkė. Kai kurie liudininkai pradėjo verkti, kai kalinys prarado sąmonę.

JAV Aukščiausiasis Teismas ir Misūrio gubernatorius antradienį atsisakė atidėti egzekuciją.

Per kelis pastaruosius mėnesius trys nesklandžiai atliktos egzekucijos atnaujino debatus dėl mirtinų injekcijų. Arizonoje vieno kalinio mirties bausmė truko beveik dvi valandas, o per tą laiką jis giliai įkvėpė daugiau negu 600 kartų. Balandį Oklahomoje kitas kalinys mirė nuo širdies smūgio, praėjus 43 minutėms nuo egzekucijos pradžios. Sausį Ohajuje nuteistasis švokštė ir gaudė orą 26 minutes, kol galiausiai mirė.

Paprastai mirtinos injekcijos suveikia daug greičiau – mirtis konstatuojama po 10–15 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.