Policija surado neįgalaus kūdikio atsisakiusį australą pedofilą

Australijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad jiems pagaliau pavyko

Tailandietė surogatinė motina Pattaramon Chanbua pareiškė norinti susigražinti Gammy sesutę, jeigu paaiškėtų, kad tie kaltinimai yra teisingi.<br>AFP nuotr.
Tailandietė surogatinė motina Pattaramon Chanbua pareiškė norinti susigražinti Gammy sesutę, jeigu paaiškėtų, kad tie kaltinimai yra teisingi.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:54 AM

Tuo tarpu to vyro sūnus teisino tėvą, sakydamas, kad kalėjimas jį pakeitė.

Vaikų apsaugos tarnybų darbuotojai nuo antradienio mėgino susisiekti su tuo vyru ir jo žmona, tačiau nerado jų savo namuose į pietus nuo Perto esančiame Banberio mieste.

56 metų vyras ir jo sutuoktinė vyras atsidūrė tarptautinio skandalo centre, kai jie esą atsisakė Tailande surogatinės motinos išnešioto sūnaus Gammy, sergančio Downo sindromu, tačiau pasiėmė jo sveiką seserį dvynę. Tačiau pora ginčijo šio įvykio aplinkybes.

Vėliau paaiškėjo, kad Gammy biologinis tėvas 10-ame dešimtmetyje buvo nuteistas dėl 22 vaikų lytinio išnaudojimo atvejų, o kai kurios nuo šio pedofilo nukentėjusios mergaitės tebuvo septynerių metų, nurodė nacionalinis transliuotojas ABC.

Šią savaitę buvo pradėtas tyrimas dėl Gammy dvynės saugumo ir gerovės, bet pareigūnai negalėjo rasti šios šeimos.

Tačiau Vakarų Australijos vaikų apsaugos ministrė Helen Morton sakė, kad jos departamentui dabar pavyko telefonu susisiekti su biologiniais tėvais, kurių vardų negalima viešinti dėl teisinių priežasčių.

„Šiai šeimai reikia galimybės pasvarstyti apie to vaiko saugumą ir gerovę, ir tai padaryti išties privačioje, jiems patogioje aplinkoje“, - pareigūnė sakė radijui „Fairfax“.

Tailandietė surogatinė motina Pattaramon Chanbua, kuri sakė buvusi sukrėsta, kai sužinojo, jog tas vyras veikiausiai buvo nuteistas už pedofiliją, pareiškė norinti susigražinti Gammy sesutę, jeigu paaiškėtų, kad tie kaltinimai yra teisingi.

Gammy biologinis tėvas turi tris suaugusius vaikus, iš kurių vienas tvirtino, jo tėvas pasikeitė per laiką, kurį praleido kalėjime.

„Galiu pasakyti, koks geras tėvas mums buvo mano tėtis. Jis nuostabus. Jis vaikystėje mus išauklėjo kiek įmanoma geriausiai“, - žiniasklaidos grupei „Fairfax Media“ sakė jo sūnus, kurio vardas irgi neviešinamas.

„Jo širdis didžiulė. Jis padarė klaidų - mes tai priėmėme. Jis dėl jų atsilygino, - pridūrė sūnus. - Tiesą sakant, labai skauda širdį, kad visa tai buvo vėl iškelta.“

21 metų Pattaramon Chanbua teigė sutikusi išnešioti kitos tailandietės kiaušinėlį, apvaisintą australo, už maždaug 14,9 tūkst. JAV dolerių (38,5 tūkst. litų) atlygį.

Jiems tarpininkavo agentūra, kurios pavadinimo surogatinė motina negalėjo atskleisti dėl teisinių priežasčių.

Pattaramon Chanbua teigia sužinojusi iš tos agentūros, kad biologiniai tėvai pageidauja, jog ji pasidarytų abortą, kai medicinos tyrimai parodė, jog berniukui pasireikš įgimtas Downo sindromas. Surogatinė motina atsisakė tai padaryti - juolab kad Tailande abortai yra draudžiami.

Tačiau australų pora ginčija jos pateiktą versiją, sakydami, kad jie buvo informuoti tik apie Gammy įgimtą širdies ydą, o ne apie Downo sindromą.

Sutuoktiniai sakė palikę berniuką Tailande, nes gydytojai sakė, kad jis veikiausiai išgyvens vos kelias dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.