JAV įspėja Rusiją

Jungtinės

V.Putinas.<br>AP nuotr.
V.Putinas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:13 AM

JAV ambasadorė Samantha Power taip pat sakė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai, kad tarptautinės pagalbos agentūros veikia tame regione ir yra pasiruošusios padėti civiliams, mėginantiems ištrūkti iš teritorijų, kuriose vyksta kautynės tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir promaskvietiškų sukilėlių.

„Bet kokia Rusijos vienašališka intervencija Ukrainos teritorijoje, įskaitant surengtą prisidengiant (mėginimu) suteikti humanitarinę pagalbą, būtų visiškai nepriimtina ir smarkiai neraminanti; ji būtų vertinama kaip invazija į Ukrainą“, – pabrėžė Vašingtono pasiuntinė.

Šis perspėjimas nuskambėjo, kai Rusija pasisiūlė įkurti humanitarinius koridorius, kurie leistų civiliams rytų Ukrainoje pasitraukti iš smurto krečiamų regionų, Kijevo pajėgoms mėginant atsikovoti pagrindinę prorusiškų separatistų tvirtovę Donecką.

„Skubią humanitarinę pagalbą turėtų teikti tarptautinės organizacijos, kurios išmano šį darbą, turi patirties ir gali nepriklausomai tai daryti. Jos neturėtų teikti Rusija“, – sakė S.Power.

JAV ambasadorė padėtį rytų Ukrainoje prilygino 2008 metų krizei Pietų Osetijoje, kai Rusija teisino savo sprendimą pasiųsti į tą Gruzijos teritoriją civilių patiriamomis kančiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.