Rusija skėlė - Lietuva atsakinga už kraujo liejimą Ukrainoje

Lietuvą Rusija mato kaip vieną galingiausių pasaulio valstybių, gebančią nulemti didžiulius procesus. Rusijos naujienų agentūra ITAR-TASS išplatino Rusijos URM pranešimą, kuriame keiksnojama Kijevo valdžia, planuojanti atnaujinti karinius veiksmus Malaizijos lėktuvo katastrofos vietoje, pažeidžiant JTO Saugumo tarybos rezoliuciją.

D.Grybauskaitė birželį prie Ukrainos parlamento.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Grybauskaitė birželį prie Ukrainos parlamento.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:15 AM

Kartu buvo priminta, kad rugpjūčio 7 d. žlugo Rusijos iniciatyva JTO posėdyje Niujorke paraginti Kijevą nedelsiant nutraukti karinius veiksmus ir laikytis tarptautinių įsipareigojimų.

„Bet šį siūlymą atmetė JAV, Australija ir Lietuva. Vėl atsidengė visas šios šalių grupės veidmainiškumas. Beje, nieko kito iš jų ir nesitikime“, - konstatavo Rusijos URM.

„Pabrėžiame, kad atsakomybė už nesibaigiantį kraujo liejimą pietryčių Ukrainoje tenka ir šioms valstybėms, kol jos toliau pataikauja savo klientūrai Kijeve“, - pridūrė ministerija.

Lietuva užkirto kelią

Lietuva kartu su bendraminčiais Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje užkirti kelią Rusijos bandymui „prastumti“ melagingai Ukrainą kaltinantį pranešimą spaudai, kuriame būtų nutylėta prorusiškų separatistų atsakomybė, penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministerija. 

„Lietuva kartu su bendraminčiais JT Saugumo Taryboje Niujorke užkirto kelią eiliniam Rusijos Federacijos delegacijos bandymui „prastumti“ per Saugumo Tarybą pranešimą spaudai, melagingai kaltinantį Ukrainą JT ST rezoliucijos 2166 pažeidimu ir sąmoningai nutylintį ginkluotų prorusiškų separatistų atsakomybę už vietinių paliaubų nesilaikymą ir trukdymą tarptautinių ekspertų veiklai numuštojo Malaizijos keleivinio lainerio kritimo vietoje“, - teigiama Lietuvos URM komentare BNS naujienų agentūrai. 

Pasak Lietuvos diplomatų, Ukrainos delegacija Jungtinėse Tautose išplatino laišką, paneigusį Rusijos bandytą skleisti dezinformaciją. 

„Lietuva kartu su kitais partneriais ES ir NATO ir toliau ragina Rusijos Federaciją nedelsiant nutraukti politinę, karinę ir finansinę paramą ginkluotiems separatistams Ukrainos rytiniuose regionuose“, - teigia Lietuvos URM. 

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas pareiškė, kad Lietuva, JAV ir Australija Saugumo Taryboje užblokavo Rusijos pasiūlymą dėl paliaubų laikymosi, pateikdamos nepriimtinas pataisas, pranešė ITAR-TASS naujienų agentūra. 

Lietuva JT Saugumo Tarybos nare yra 2014-2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?