Ukrainos parlamentas priiėmė sankcijų Rusijai paketą

Įsitikinimus gynė kumščiais

Ukrainos vyriausybė, be to, paskelbė nusiųsianti į Rytų Ukrainą savo pagalbos vilkstinę.<br>„Reuters“ nuotr.
Ukrainos vyriausybė, be to, paskelbė nusiųsianti į Rytų Ukrainą savo pagalbos vilkstinę.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:50 PM

Kol kas neaišku, ar baudžiamosios priemonės bus taikomos energetikos bendrovėms „Gazprom“ ir „Transneft“. Tai galėtų sustabdyti rusiškos naftos ir dujų tiekimą į Vakarų Europą. Europos Sąjunga (ES) yra įspėjusi Ukrainą, kuri yra svarbi tranzitinė šalis, nesiimti šio žingsnio.

Ukrainos vyriausybė, be to, paskelbė nusiųsianti į Rytų Ukrainą savo pagalbos vilkstinę. Prieš pietus 15 sunkvežimių turėjo pajudėti į Luhanską ir Donecką. Raudonasis Kryžius 240 tonų krovinį esą vietoje išdalys civiliams.

Kijevo duomenimis, sunkvežimių iš Kijevo, Dnepropetrovsko ir Charkovo vilktinė sustos Starobilsko mieste, esančiame už 100 km į šiaurę nuo Luhansko. Čia krovinį perims Tarptautinis raudonasis kryžius (IKRK). Vyriausybė trečiadienį nusprendė žmonėms rytinėje šalies dalyje skirti 570 000 eurų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tuo tarpu pareiškė, kad Maskva darys viską, kas yra jos galioje, kad konfliktas Ukrainoje būtų kuo greičiau užbaigtas ir kad liautųsi kraujo liejimas. Sakydamas kalbą pavasarį Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje, jis taip pat pabrėžė, kad Rusija nenori atsiriboti nuo pasaulio.

„Mes turime konsoliduotis ir mobilizuotis, tačiau ne karui ar kokiai nors konfrontacijai (...), o sunkiam darbui Rusijos vardu“, - Kryme kalbėjo V. Putinas.

Įsitikinimus gynė kumščiais

Vėliau audringi politiniai debatai Ukrainos Aukščiausiosios Rados vestibiulyje populistinės Radikaliosios partijos deputatui Olehui Liaško baigėsi smūgiu į galvą, skelbia „Reuters“.

Teigiama, kad O. Liaško, kalbėdamas apie Ukrainos rytuose vykstantį karinį konfliktą, asmeniškai įžeidė nepriklausomą Aukščiausiosios Rados narį Oleksandrą Ševčenką. „Tik pažiūrėkite į šį pilvotą storulį, - pasijuokė O. Liaško. - Užuot vykę į Donbasą padėti mūsų vyrams, tokie žmonės eina į parlamentą ir kelia rankas balsuodami“.

Netrukus po šios replikos deputatas gavo smarkų O. Ševčenkos smūgį į galvą, po kurio vos nesusmuko. O. Liaško pastaruoju metu dažnai lankėsi separatistinių neramumų apimtuose Ukrainos regionuose, todėl nepriklausomo parlamentaro buvo apkaltintas konflikto išnaudojimu savo įvaizdžiui gerinti.

Tai ne pirmas kartas, kuomet Radikaliosios partijos deputatas įsipainioja į muštynes Ukrainos parlamente. 2011 m. O. Liaško susigrūmė su tuometiniu Aukščiausiosios Rados vicepirmininku Adamu Martyniuku. A. Martyniukas už tai neliko skolingas ir kito incidento metu mušeikai į veidą šliūkštelėjo stiklinę vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.