Sudužus laivui iki kranto plaukė 5 kilometrus

Neseniai prie Indonezijos krantų sudužus turistiniam laivui žmonės susidūrė su sunkumais, kuriuos iki tol buvo regėję tik filmuose. Dešimt žmonių 5 kilometrus plaukė iki prieglobsčio ir, kai galiausiai išlipo ant kranto, suprato, kad pasiekė negyvenamą salą su besiveržiančiu ugnikalniu, rašo „The Daily Mirror“.

Keli išsigelbėjusieji sugebėjo įšokti į gelbėjimosi valtį, kiti plaukė apie 5 km iki artimiausios salos, kurioje rado besiveržiantį vulkaną.<br>AFP nuotr.
Keli išsigelbėjusieji sugebėjo įšokti į gelbėjimosi valtį, kiti plaukė apie 5 km iki artimiausios salos, kurioje rado besiveržiantį vulkaną.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:16 AM

Gelbėtojų duomenimis, laivo nelaimė įvyko šeštadienį ryte, tarp Lomboko ir Komodo salų, kai turistus gabenęs laivas per audrą užplaukė ant rifo ir nuskendo.

10 turistų išsigelbėjo. Dar 15 dingo be žinios. Į iškylą plaukusiame laive buvo žmonių iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Ispanijos ir Naujosios Zelandijos. Tarp 15 dingusiųjų yra laivo įgula bei ekskursijos gidas iš Indonezijos.

Keli išsigelbėjusieji sugebėjo įšokti į gelbėjimosi valtį, kiti plaukė apie 5 km iki artimiausios salos, kurioje rado besiveržiantį vulkaną.

Laukdami gelbėtojų išsekę žmonės turėjo gerti savo pačių šlapimą ir valgyti lapus. Dabar jie ilsisi ligoninėje, o gelbėtojai naršo vandenyną ir sausumos plotus 250 km spinduliu nuo laivo sudužimo vietos.

Sudužimą išgyvenęs prancūzas Bertrandas Homasselis pasakojo, kad laivas ėmė skęsti, kai buvo apgadintas per audrą.

Šeši žmonės buvo įsodinti į gelbėjimosi valtis. Kiti dar ilgai laikėsi vandens paviršiuje, įsikibę iš vandens kyšančio nuskendusio laivo stogo, kol po 12 vandenyje praleistų valandų, nesulaukę pagalbos, nusprendė į krantą plaukti patys.

„Mes laukėme iki kitos dienos vidurdienio. Buvome per penkis kilometrus nuo sausumos – nuo jos mus skyrė didelės bangos, - pasakojo viena išsigelbėjusioji. - Žmonės ėmė panikuoti... Tuomet visi kartu nusprendėme nuplaukti į artimiausią salą, tačiau ten radome besiveržiantį vulkaną“.

Iš negyvenamos salos žmonės buvo išgelbėti, kai juos pamatė pro šalį plaukiančio laivo kapitonas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.