Fergusone palaidotas policijos nušautas jaunuolis

JAV Sent Luiso

Fergusone į policijos nušauto juodaodžio paauglio Maiklo Brauno laidotuves susirinko šimtai žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Fergusone į policijos nušauto juodaodžio paauglio Maiklo Brauno laidotuves susirinko šimtai žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:59 PM

Susirinkusieji Sent Luiso babtistų draugiškojoje koplyčioje giedojo giesmes, meldėsi ir prisiminė žuvusiojo gyvenimo detales. Į susirinkusius žmones kreipęsis M. Brauno tėvas Maiklas Braunas vyresnysis tikino, kad jo sūnus buvo „švelni siela“, o protestuotojus dar kartą paragino laikytis rimties ir savo pažiūras išreikšti taikiomis priemonėmis.

18-metis M. Braunas neaiškiomis aplinkybėmis buvo nušautas rugpjūčio 9 d. Policijos teigimu, paauglys priešinosi pareigūnams. Įvykio liudininkai tikina, kad į M. Brauną buvo pradėta šaudyti, kada šis bandė iškelti rankas į viršų. Incidentas papiktino Fergjusono bendruomenę ir iššaukė riaušes bei plėšikavimus. Protestuotojai reikalauja, kad jaunuolį nušovęs pareigūnas Darren Wilsonas būtų suimtas ir teisiamas už žmogžudystę.

„Jei D.Wilsonas nebus suimtas, kils sukilimas“, - įspėjo vienas iš laidotuvių dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.