Niujorke suimta Bostono maratono sprogdintojų Carnajevų sesuo

Įtariamų Bostono

24 metų Ailina Carnajeva, gyvenanti Nort Bergeno miestelyje Naujajame Džersyje, buvo suimta ir apkaltinta persekiojimu sunkinančiomis aplinkybėmis.<br>AP nuotr.
24 metų Ailina Carnajeva, gyvenanti Nort Bergeno miestelyje Naujajame Džersyje, buvo suimta ir apkaltinta persekiojimu sunkinančiomis aplinkybėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 10:13 AM

24 metų Ailina Carnajeva, gyvenanti Nort Bergeno miestelyje Naujajame Džersyje, „buvo suimta ir apkaltinta persekiojimu sunkinančiomis aplinkybėmis“, vienas Niujorko policijos departamento (NYPD) atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Ailinos broliai – Džocharas ir Tamerlanas Carnajevai – yra įtariami 2013 metų balandį įvykdę dvigubą sprogdinimą netoli maratono finišo linijos, kuris nusinešė tris žmonių gyvybes ir sužalojo dar 264 žmones.

Policija nurodė, kad A.Carnajeva telefonu grasino vienai moteriai Manhatane, sakydama: „Pažįstu žmonių, kurie gali tau padėti bombą“, pranešė televizija CBS.

A.Carnajeva buvo nuvežta į policijos nuovadą Manhatano Harlemo rajone, kur buvo informuota, kad turės stoti prieš teismą rugsėjo 30-ąją. Po to ji buvo paleista, nurodė policija.

Pasak pareigūnų, 21 metų čečėnas Džocharas Carnajevas įvykdė sprogdinimą Bostone su savo vyresniu broliu Tamerlanu, kuris buvo nušautas praeitais metais per policijos surengtas gaudynes po to išpuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.