Internete – nuogų garsenybių lavina

Turite pikantiškų nuotraukų, kurias slepiate nuo kitų akių? Būkite budrūs ir slėpkite kruopščiau, nes jūsų grožybės vieną dieną gali atsidurti internete.

Programišiai paviešino apsinuoginusių Holivudo garsenybių J.Lawrence (nuotr.) ir K.Kardashian nuotraukas, nors už jų skelbimą advokatai grūmoja teismais.<br>„Reuters“ nuotr.
Programišiai paviešino apsinuoginusių Holivudo garsenybių J.Lawrence (nuotr.) ir K.Kardashian nuotraukas, nors už jų skelbimą advokatai grūmoja teismais.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2014, 8:16 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:54 PM

Būtent su tokiu akibrokštu neseniai susidūrė daugiau nei šimtas garsiausių pasaulio moterų. Manoma, jog programišiai įsilaužė į garsenybių virtualią duomenų saugyklą „iCloud“ ir pavogė krūvas jų asmeninių nuotraukų. Remdamasis „The Mirror“, „Daily Mail“, apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tarp pavogtų kadrų pasitaikė ir itin intymių, kuriuose garsenybės pozuoja tik šiek tiek prisidengusios ar visiškai nuogutėlės. Dabar tokias jų nuotraukas programišiai jau siūlo įsigyti internete, o pramogų pasaulio žvaigždės rausta iš gėdos.

Į programišių taikinį pateko netgi 101 garsi moteris. Tarp jų – pramogų pasaulio pažiba Kim Kardashian, dainininkės Rihanna, Avril Lavigne, modelis Cara Delevingne, aktorės Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence ir daugelis kitų.

Kol kas nėra visiškai aišku, kaip programišiams pavyko prisikapstyti iki jų nuotraukų, kurios buvo darytos mobiliaisiais telefonais ir vėliau atsidūrė kompanijos „Apple“ administruojamoje duomenų talpykloje „iCloud“.

Pasak vienos versijos, programišiams pavyko įveikti apsaugos kodus ir patekti į debesija vadinamas saugyklas. Kiti svarsto, kad duomenis galėjo pavogti žmogus, glaudžiai bendravęs su pačiomis garsiomis moterimis. Jis neva galėjo turėti tiesioginį priėjimą prie žvaigždžių telefonų ir nuotraukas susišluoti tiesiai iš jų albumų.

Vis dėlto vargiai tikėtina, kad kažkas galėjo pažinoti tiek garsių moterų ir turėti jų telefonų slaptažodžius.

Šiaip ar taip, šis įsilaužimas privertė pasijusti nesaugiai visus ir sukėlė paranoją: rodos, keli klaviatūros spustelėjimai ir jūsų slapčiausi, intymiausi kadrai gali tapti prieinami visiems.

Dabar dalį povogtų garsenybių nuotraukų programišiai naudoja kaip pasipelnymo šaltinį. Jie siūlo internautams įsigyti asmeninius žvaigždžių kadrus viename viešai prieinamame forume, o šie savo pirktais lobiais dalijasi socialiniuose tinkluose.

Vienos nuotraukos populiaresnės už kitas. Štai aktorės J.Lawrence nuotraukos sukčiams – tarsi išloštas aukso puodas. Moters nuotraukų archyvuose nuogybių įvairiausiomis pozomis netrūksta, o tokie kadrai, rodos, paklausiausi.

Aktorės atstovas tvirtino, kad nuotraukos – autentiškos, ir pagrūmojo: „Tai baisus privatumo pažeidimas. Mes jau susisiekėme su teisėsauga ir paduosime į teismą bet kurį, kuris viešai skelbs pavogtas J.Lawrence nuotraukas.“ Tiesa, tai padaryti bus sunku, mat to, kas atsiduria internete, plitimo sustabdyti beveik neįmanoma.

Kitos garsenybės, kurioms ilgapirščiai kiaulystės neiškrėtė, į situaciją mėgina pažvelgti su humoru. Aktorė Anna Kendrick socialiniame tinkle skelbė savo susirašinėjimą su broliu, kuris džiaugėsi, jog sesuo netapo programišių auka.

„Nesijaudink, broli, vis tiek telefone turiu tik maisto ir kitų žmonių šunų nuotraukas“, – rašė pajuokauti nevengianti mergina. („The Mirror“, „Daily Mail“, BNS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.