Ukrainą jau pasiekė lietuvių surinkta pagalba

Ukrainiečių televizijos kanalas „112 Ukraina“ parodė reportažą iš Kijevo Borispolio oro uosto, kur nusileido Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvas „C-27J Spartan“ su Ukrainai skirta humanitarine pagalba. Televizijos reporterė pakalbino vieną šios humanitarinės pagalbos organizatorių Joną Ohmaną.

Lietuvių surinkta humanitarinė pagalba ukrainiečių kariams buvo iškrauta Kijevo oro uoste ir uždengta Lietuvos vėliava.<br>"Youtube" nuotr.
Lietuvių surinkta humanitarinė pagalba ukrainiečių kariams buvo iškrauta Kijevo oro uoste ir uždengta Lietuvos vėliava.<br>"Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:07 PM

Jis papasakojo, ką pavyko šiuo reisu atvežti iš Lietuvos. Iš viso atgabenta 450 kilogramų humanitarinės paramos, būtinos Ukrainos kariams: batai, uniformos, medikamentai, šokoladas, kitas maistas. Visa tai buvo iškrauta tiesiog oro uoste ir uždengta Lietuvos vėliava.

„Turime ir kitų, rimtų daiktų, tokių kaip šalmai, neperšaunamos liemenės. Deja jų čia dabar nėra, bet bus“, - pažadėjo J.Ohmanas.

Jis pabrėžė, kad Lietuvoje humanitarinę pagalbą Ukrainai rinko tūkstančiai žmonių, o rūšiavo apie 300. J. Ohmanas pabrėžė, kad dirbama su skirtingais daliniais, kuriuos turėtų tiesiogiai pasiekti pagalba. Šiuo metu kaip tik organizuojamas sausumos transportas, kuriuo lietuvių surinkti daiktai bus gabenami toliau.

„Su jais bendraujame, sužinome, ko jiems reikia. Padarysime taip, kad gautų daugiau iš to, ko reikia“, - sakė Jonas.

Vyriausybės pavedimu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos rengia antrąją humanitarinės pagalbos siuntą Ukrainos gyventojams.

Praėjusią savaitę Ukraina paprašė Lietuvos priemonių užtikrinti būtiniausias gyvenimo sąlygas dėl kovų bei susirėmimų iš Donetsko ir Luhansko sričių perkeltiems Ukrainos gyventojams. Jų yra daugiau kaip 190 tūkstančių.

Iš valstybės rezervo planuojama į Ukrainą nugabenti reikalingų priemonių įkurti stovyklą šimtui evakuotų gyventojų. Šioje siuntoje – miegmaišiai, palapinės, sulankstomosios lovos, generatoriai, krosnelės, pledai, termosai ir kitos būtiniausios priemonės. Siuntinio vertė – apie 64 tūkst. eurų.

Su Krašto apsaugos ministerija sutarta, kad kartu su šiuo kroviniu bus nugabentos ir VšĮ „Aspectus Memoria“ iš gyventojų surinktos įvairios priemonės, kurios šiuo metu labai reikalingos Ukrainos gyventojams. Krovinys bus gabenamas dviem sunkvežimiais. Jį lydės logistikos ir vertinimo ekspertai.

Planuojama, kad sunkvežimiai iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Valčiūnuose, Vilniaus rajone, į Ukrainą išvyks trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.