B. Obama netiki, kad Rusija laikysis paliaubų Ukrainoje

Separatistai paliaubų jau nebesilaiko?

B.Obama: „Mes išsiuntėme stiprią žinią Rusijai, kad veiksmai turi padarinius“.<br>AP nuotr.
B.Obama: „Mes išsiuntėme stiprią žinią Rusijai, kad veiksmai turi padarinius“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-05 21:13, atnaujinta 2018-02-09 17:50

Išvykdamas po dvi dienas trukusio NATO šalių vadovų susitikimo Velse, jis sakė esąs įsitikinęs, kad JAV sąjungininkės yra pasirengusios jungtis į plačią koaliciją veiksmams prieš karingąjį judėjimą „Islamo valstybė“ Irake.

„Mes išsiuntėme stiprią žinią Rusijai, kad veiksmai turi padarinius. Šiandien Jungtinės Valstijos ir Europa baigia rengti priemones, kurios gilintų ir plėstų mūsų sankcijas Rusijos finansų, energetikos ir gynybos sektoriuose“, – sakė B.Obama per spaudos konferenciją.

Prezidentas pažymėjo, kad NATO aiškiai pasakė, jog Aljansas gins bet kurią savo narę ir kad jis remia Ukrainos suverenumą prieš Rusijos agresiją.

„Kalbant apie paliaubų susitarimą, žinoma, mes turime vilčių, bet praeities patyrimas žadina ir skeptiškumą dėl to, kad separatistai tikrai jų laikysis, Rusija liausis pažeidinėjusi Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą. Taigi, tai reikia patikrinti“, – sakė JAV prezidentas.

Separatistai paliaubų jau nebesilaiko?

Ukrainos gynybos pareigūnas šeštadienį apkaltino maištininkus paliaubų pažeidimu.

„Mes užfiksavome virtinę provokacijų iš maištininkų pusės. Jie šaudė į mūsų antiteroristinius dalinius 28 kartus (penktadienį), 10 jų buvo po paliaubų paskelbimo“, – sakė žurnalistams Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka, pridūręs, kad vyriausybinės pajėgos paliaubų laikosi.

„Antiteroristinės operacijos pajėgos, griežtai laikydamosi vyriausiojo karo vado įsakymo, palaiko ugnies nutraukimo režimą“, – nurodė jis.

Praėjusį sykį, kai buvo paskelbtos paliaubos, tai tiesiog suteikė abiems kariaujančioms pusėms laiko atsikvėpti. Po to atokvėpio rugpjūčio mėnesį Ukraina surengė galingą puolimą prieš separatistų pajėgas, tačiau ukrainiečius galiausiai atmušė į Ukrainos teritoriją įriedėję Rusijos tankai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.