Sugėdino Prancūzijos lyderį

Paryžius vakar masiškai skaitė. Knygynuose pasirodė buvusios šalies pirmosios ponios Valerie Trierweiler memuarai, kuriuose ji pasakoja apie audringą santykių su prezidentu François Hollande’u pabaigą.

V.Trierweiler knyga laikoma asmeniniu kerštu ją išdavusiam F.Hollande’ui.
V.Trierweiler knyga laikoma asmeniniu kerštu ją išdavusiam F.Hollande’ui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 8:08 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:56 PM

V.Trierweiler knygoje išsamiai nusako savo reakciją į naujienas, kad F.Hollande’as yra užmezgęs romaną, – apie jo svetimavimą moteris sužinojo iš spaudos. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, remdamasis „The New York Times“, AFP, BNS.

Slapta parašyti memuarai vakar jau pasirodė knygynuose, o juose nusidriekė eilės. Regis, milijonai prancūzų nori dar daugiau sužinoti apie skausmingą poros išsiskyrimą dėl prezidento romano su aktore Julie Gayet.

„Visa, ką rašau, yra tiesa“, – sako V.Trierweiler knygos „Ačiū už šią akimirką“ („Merci pour ce moment“) viršelyje.

Knyga tikrai nepagerins F.Hollande’o, kuris ir taip jau yra nepopuliariausias Prancūzijos prezidentas per visą šalies istoriją, įvaizdžio. Jis taip pat tapo pirmuoju einančiu pareigas šalies lyderiu, kurio asmeninis gyvenimas aprašomas atsiminimuose.

Gėrė migdomuosius vaistus

Knygos ištraukose, kurias paskelbė žurnalas „Paris Match“, 49 metų buvusi žurnalistė detaliai aprašo barnį prezidento miegamajame, kai ji suprato, kad buvo apgaudinėjama.

„Informacija apie J.Gayet – pagrindinėse dienraščių antraštėse. Aš palūžtu. Nenoriu to girdėti, puolu į vonią, čiumpu nedidelį plastikinį maišelį su migdomaisiais vaistais, – rašo ji. – François seka iš paskos. Grįžtu į kambarį, jis bando pačiupti maišelį. Tabletės pabyra ant lovos ir grindų. Nuryju, ką galiu. Noriu miegoti.“

„Jaučiu, kad virš manęs tuoj kils audra, kuriai neturiu jėgų pasipriešinti. Noriu pabėgti. Prarandu sąmonę“, – tęsia V.Trierweiler, kuri anksčiau turėjo neigti, kad bandė nusižudyti.

Kaip pažymi „Paris Match“, ši 320 puslapių knyga „yra meilės šauksmas ir kartu lėtas grimzdimas į pragarą, pasinėrimas į vienos poros intymumą. Du žmonės ir nieko daugiau: Valerie ir François“.

Atsiminimai laikomi kerštu

Prancūzijos lyderio, kurio asmeniniams bruožams memuaruose skiriama nemažai dėmesio, biuras nurodė, kad nežinojo apie tokios knygos išleidimą.

„Todėl iš esmės mes šios knygos neskaitėme“, – sakė F.Hollande’ui, kuris nesiryžo komentuoti V.Trierweiler atsiminimų turinio, artimas šaltinis.

Nenuostabu – skelbiama, jog V.Trierweiler taip baiminosi savo knygos vagystės ar nutekinimo, kad memuarus, kurie laikomi pažemintos moters kerštu, išleido ne Prancūzijoje, o kaimyninėje Vokietijoje.

Žavingoji žurnalistė su F.Hollande’u susipažino ir slaptą romaną užmezgė šio amžiaus pirmojo dešimtmečio viduryje, kai jis dar palaikė santykius su Segolene Royal, buvusia kandidate į prezidentus.

Vėliau F.Hollande’as dėl V.Trierweiler paliko S.Royal, savo keturių vaikų motiną.

Jam 2012 metais tapus prezidentu V.Trierweiler tapo Prancūzijos pirmąja ponia de facto, nors juodu ir nebuvo susituokę.

Meilė ir neviltis

Pranešimai apie ir taip nepopuliaraus prezidento romaną su 42 metų J.Gayet sausį Prancūzijoje sukėlė politinį žemės drebėjimą.

Žurnalui „Closer“ paskelbus apie 59 metų F.Hollande’o ir aktorės, atskirai atvykstančių į esą slaptus pasimatymus bute Paryžiuje, nuotraukas, V.Trierweiler savaitei pateko į ligoninę.

O F.Hollande’ui netrukus teko oficialiai 18 žodžių pranešimu su apgailestavimu paskelbti, kad jo santykiai su V.Trierweiler, kurią dar 2010 metais jis buvo pavadinęs savo gyvenimo moterimi, nutrūko.

„Aštuoniolika žodžių yra beveik po vieną žodį kiekvienam mėnesiui, kurį mes praleidome kartu, kai jis buvo išrinktas prezidentu“, – kalbėjo V.Trierweiler dienraščiui „Le Parisien“ sausį.

Ji pridūrė, kad jaučiasi „daugiau nusivylusi nei įskaudinta“.

Remiantis „Paris Match“, tai – pirmas kartas, kai buvusi pirmoji ponia „papasakoja visą tiesą apie devynerius metus trukusius pavydo ir galios ėdamus santykius“.

Vis dėlto ketvirtadienį nemažai prancūzų V.Trierweiler ir pliekė. Premjeras Manuelis Vallsas memuarus pavadino „piktinančiais“, o kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen, kuri paprastai negaili kritikos F.Hollande’ui, – gėda Prancūzijai.

Savo ruožtu S.Royal šlamštu pavadino knygoje esantį teiginį, kad F.Hollande’as, 2012-aisiais tapęs pirmuoju per beveik du dešimtmečius socialistu prezidentu, slapta niekina neturtinguosius ir netgi vadina juos bedančiais – neveiksniais ir bejėgiais.

„Tai šlamštas, tai visiškai priešinga politiniam didžio kairiųjų lyderio įsipareigojimui. Politikus reikia vertinti pagal jų darbus“, – pareiškė S.Royal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.