Lenkijos prezidentas atleido premjerą ir jo vyriausybę

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis ketvirtadienį atleido iš pareigų ministrą pirmininką Donaldą Tuską ir jo vyriausybę. Tačiau ir D.Tuskas, ir jo ministrai toliau vykdys pareigas, kol bus suformuotas naujas kabinetas.

D.Tuskas septynerius vyriausybės vadovo poste praleistus metus pavadino „gražiausiais ir svarbiausiais“ jo gyvenime.<br>EPA-ELTA nuotr.
D.Tuskas septynerius vyriausybės vadovo poste praleistus metus pavadino „gražiausiais ir svarbiausiais“ jo gyvenime.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2014, 9:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:24 PM

Šis žingsnis buvo būtinas, nes nuo 2007 metų rudens vyriausybei vadovavęs D.Tuskas gruodį užims Europos Vadovų Tarybos pirmininko postą.

Savo kalboje B.Komorowskis teigė, kad šis vyriausybės atleidimas yra priežastis džiaugtis, nes D. Tuskas pradeda naują karjerą. Jis sakė tikįs, kad premjeras iš Briuselio padės įtikinti lenkus euro įvedimo nauda. Buriuoti mėgstantis prezidentas įteikė D.Tuskui kompasą – „kelionei per Europą ir grįžimui atgal į gimtąjį uostą“.

D.Tuskas septynerius vyriausybės vadovo poste praleistus metus pavadino „gražiausiais ir svarbiausiais“ jo gyvenime. Lenkija ir ES turi bendrų interesų, pažymėjo jis.

Pasirengimas naujos vyriausybės formavimui jau vyksta. Kandidatė užimti D.Tusko postą yra parlamento pirmininkė Ewa Kopacz, su kuria B.Komorowskis susitiks penktadienį.

Remiantis Lenkijos konstitucija, per dvi savaites po vyriausybės atleidimo turi būti prisaikdintas naujas ministrų kabinetas. Dar vėliausiai po dviejų savaičių vyriausybės programa turi būti pristatyta parlamentui ir patvirtinta balsavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.