Rusų kariai baigė apmokymus prancūzų „Mistral“ laive

200 Rusijos karių baigė dešimt dienų trukusius apmokymus Maskvai skirtame „Mistral“ tipo prancūzų desantiniame laive, praneša agentūra AFP.

Laivas „Vladivostok“, kurio perdavimas Rusijai dėl Ukrainos krizės kol kas sustabdytas, naktį į pirmadienį grįžo į Sen Nazero uostą.<br>AP nuotr.
Laivas „Vladivostok“, kurio perdavimas Rusijai dėl Ukrainos krizės kol kas sustabdytas, naktį į pirmadienį grįžo į Sen Nazero uostą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:55 AM

Laivas „Vladivostok“, kurio perdavimas Rusijai dėl Ukrainos krizės kol kas sustabdytas, naktį į pirmadienį grįžo į Sen Nazero uostą. Dar 200 rusų karių dalyvaus antrosiose pratybose laive „Vladivostok“, kurios prasidės savaitės viduryje.

Prancūzijos vyriausybė rugsėjo pradžioje dėl Ukrainos krizės sustabdė „Mistral“ tipo karo laivo perdavimą Maskvai. Jis Rusijai turėjo būti perduotas lapkričio pradžioje. Paryžius laivą ketina perduoti tik tada, jei Rytų Ukrainoje bus laikomasi paliaubų ir jei konfliktas bus išspręstas politinėmis priemonėmis. Nepaisant to, kaip ir numatyta sutartyje, 400 rusų karių bus apmokomi valdyti laivą.

Paryžius ir Maskva dėl iš viso dviejų „Mistral“ karo laivų perdavimo susitarė 2011 metų birželį. Šio sandorio vertė – 1,2 mlrd. eurų. Nepaisant Rusijos veiksmų Rytų Ukrainoje, Prancūzijos vyriausybė ilgai dar laikėsi sandorio, taip erzindama NATO sąjungininkes.

Antrasis laivas „Sevastopol“ šiuo metu dar statomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.