Buvęs Katalonijos politikas draugavo su rusų mafija

Įtarimai, kad bent dalis nepriklausomybės judėjimų Europoje aktyvistų yra šelpiami rusiškais pinigais, gali būti pagrįsti. Suimtas buvęs vieno kurorto Katalonijoje meras, kuris kaltinamas ryšiais su Rusijos mafiozais, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Local“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-23 20:48, atnaujinta 2018-01-29 22:53

Buvęs Katalonijos, kuri siekia referendumo dėl nepriklausomybės nuo Ispanijos, kurorto Ljoret de Maro meras Xavieras Crespo kaltinamas nusikalstamamais ryšiais su Rusijos mafijos vadeiva Andrejumi Petrovu.

Kaltinimus išgirdo ir buvęs Ljoret de Maro savivaldybės municipalinio planavimo skyriaus vadovas Josepas Vallsas bei vyriausiasis miesto architektas Pilaras Gimeno.

Ljoret de Mare kasmet atostogauja daugybė rusų, o šios šalies piliečiai, dažnai atstovaujantys mafijos grupuotės, kurorte yra įsukę nešvaraus verslo variklį.

Manoma, kad A.Petrovas, kuris kaltinimų dar laukia, yra vienas įtakingiausių rusų mafiozų iš tų, kurie veikia Katalonijos Kosta Bravos pakrantėje.

Apžvalgininkams labiausiai įdomus faktas, kad X.Crespo anksčiau buvo valdančiosios centro dešiniųjų partijos CiU narys. CiU lyderiai aktyviai siekia leidimo surengti referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės.

X.Crespo gresia 2,5 metų kalėjimo. Buvęs politikas esą aštuonerius metus gaudavo kyšius iš A.Petrovo, kuriam suteikdavo pirmenybę pasirašant statybų sutartis.

Be to, daugelis iš ruso mafiozo gautų pinigų nukeliaudavo į Ljoret de Maro futbolo ir žolės riedulio klubus, kurių sėkme buvo suinteresuotas būtent X.Crespo. Jo sūnus žaidė viename futbolo klube ir gaudavo kur kas didesnę algą nei kiti pusiau profesionalūs futbolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.