R. Karadžičius baigiamojoje kalboje užsipuolė Hagos prokurorus

Karo nusikaltėlių tribunole Hagoje sakydamas savo baigiamąją kalbą, buvęs Bosnijos serbų lyderis Radovanas Karadžičius užsipuolė prokurorus, praneša agentūra AFP.

R.Karadžičius paskutinį kartą išsakyti savo poziciją turi laiko iki ketvirtadienio.<br>AP nuotr.
R.Karadžičius paskutinį kartą išsakyti savo poziciją turi laiko iki ketvirtadienio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2014, 3:02 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:26 AM

Tai „serbų tauta“, kuriai pareikšti kaltinimai, sakė 69 metų teisiamasis. Prokurorai „žino tiesą“, tačiau mėgina „suklaidinti tribunolą“, pabrėžė jis.

R.Karadžičius teisiamas dėl genocido, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui per Bosnijos karą. Kaltintojai pirmadienį savo baigiamojoje kalboje pareiškė, kad neliko jokių abejonių dėl R. Karadžičiaus kaltės. Jis esą vienareikšmiškai buvo „varomoji jėga“ vykdant „etninį valymą“ per pilietinį karą ir Srebrenicos žudynes.

R.Karadžičius paskutinį kartą išsakyti savo poziciją turi laiko iki ketvirtadienio. Jis jau prieš tai pareiškė reikalaujantis jį išteisinti.

R.Karadžičius po 13 slapstymosi metų buvo suimtas 2008-ųjų liepą Serbijos sostinėje Belgrade.

Iš viso per Bosnijos karą 1992-1995 metais žuvo apie 10 000 žmonių, daugiau kaip 2 mln. buvo išvyti. Vien tik per Srebrenicos žudynes, kurios prilyginamos genocidui, 1995 metų liepą buvo pagrobta ir nužudyta apie 8 000 musulmonų vyrų ir berniukų. R.Karadžičius laikomas šių žudynių organizatoriumi. Jam tenka atsakyti ir dėl 44 mėnesius trukusios Sarajevo apsiausties, per kurią, žmogaus teisių organizacijų duomenimis, žuvo apie 10 000 civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.