N. Michalkovas opozicionierių A. Makarevičių varo iš Rusijos

Viename paskutinių savo interviu Rusijos televizijai Vladimiro Putino politiką remiantis kino režisierius Nikita Michalkovas užsiminė, kad Andrejui Makarevičiui gal jau laikas išvykti iš Rusijos. Rusijos veiksmus Ukrainoje kritikuojančio populiaraus muzikanto, grupės „Mašina vremeni“ lyderio žodžius aprie Ukrainos aneksiją režisierius pavadino kvailais.

Režisieriaus N.Michalkovo (kairėje) manymu, Kremlių kritikuojančiam muzikantui A.Makarevičiui nėra prasmės likti Rusijoje.<br>„Scanpix“ nuotr.
Režisieriaus N.Michalkovo (kairėje) manymu, Kremlių kritikuojančiam muzikantui A.Makarevičiui nėra prasmės likti Rusijoje.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:58 PM

„Jis (A.Makarevičius – Red.) suaugęs žmogus, tad ne man jį mokyti. Bet A.Makarevičiaus žodžiai, kad Krymas buvo aneksuotas ir kad tik jį grąžinę Ukrainai būsime civilizuoti žmonės, yra neprotingi. Man buvo juokinga tai girdėti. Jei tai tiesa, kam jam tada gyventi šioje šalyje? Kokia prasmė?“, – kalbėjo N.Michalkovas.

Tai ne pirmasis N.Michalkovo antpuolis prieš A.Makarevičių, atvirai dėstantį neigiamą nuomonę dėl dabartinės Rusijos politikos. Po rugpjūčio mėnesį A.Makarevičiaus surengtų koncertų išlaisvintuose Donbaso miestuose, kuriuose su rusų atlikėju koncertavo ir ukrainiečiai, N.Michalkovas pareiškė: „Tikiuosi, kad A.Makarevičius savo gyvenimą baigs lovoje, o ne šachtoje.“

N.Michalkovas tada nepraleido progos prisiminti esą pamokomos istorijos apie antifašistinę organizaciją „Jaunoji gvardija“, veikusią okupuotame Krasnodono mieste ir Vorošilogrado (dabar Luhansko) srityje.

N.Michalkovas papasakojo, kad netoli tos vietos, kurioje pasirodymą surengė A.Makarevičius, anksčiau buvo Krasnodonas. Pasak režisieriaus, Liubovė Ševcova, kurią to paties pavadinimo filme vaidino Ina Makarova, taip pat šoko „fricams“. Tuo metu jos bendražygiai naikino vokiečių komendantūras.

Ši istorija baigėsi tragiškai – drąsuoliai galiausiai buvo įmesti į šachtą, kurioje visi žuvo. N.Michalkovas tada bandė apsaugoti A.Makarevičių nuo panašaus pobūdžio herojiškumo ir užsiminė, kad dainininkas gali pakartoti L.Ševcovos likimą. „Ne tiesiogine, o perkeltine prasme, nors kas gali žinoti...“ – tada kalbėjo N.Michalkovas.

Dėl V.Putino kritikos ir koncertų Donbase A.Makarevičiaus puolimas Rusijoje įgauna ir absurdiškų formų. Tarkim, kai kurie Rusijos dūmos nariai net siūlė iš A.Makarevičiaus atimti valstybinius apdovanojimus ir ordiną „Už nuopelnus Tėvynei“, nes, jų manymu, muzikantas, palaikydamas naują Ukrainos valdžią, vykdo atvirą antirusišką politiką.

Juokingiausia yra tai, kad iš Rusijos televizijos „Pirmasis kanalas“ (Lietuvoje – „Pirmasis Baltijos kanalas“ – Red.) transliuojamos laidos „Skanėstas“ studijos neseniai dingo ilgą laiką čia kabojęs pirmojo šios laidos vedėjo A.Makarevičiaus portretas. Dabar šios kulinarinės laidos studijoje kabo Aleksandro Puškino portretas.

Tačiau pats dainininkas A.Makarevičius nesiruošia nuleisti rankų. „Jei susitaikysim su dabartine padėtimi, atrodys, kad gyvenimas praėjo veltui“, - sakė A.Makarevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.