JAV mirė Ebolos virusu užsikrėtęs vyras

Liberietis, kuriam buvo diagnozuota Ebola karštligė, mirė Teksase, pranešė trečiadienį ligoninės atstovas.

Th.Duncanas Ebola užsikrėtė Liberijoje po kontakta su infekuotais žmonėmis, bet apie tai nutylėjo prieš skrisdamas į JAV.<br>"Twitter" nuotr.
Th.Duncanas Ebola užsikrėtė Liberijoje po kontakta su infekuotais žmonėmis, bet apie tai nutylėjo prieš skrisdamas į JAV.<br>"Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-08 19:54, atnaujinta 2018-01-28 02:30

„Nepaprastai nuliūdę ir nuoširdžiai nusivylę turime pranešti jums apie Thomaso Erico Duncano mirtį“, – sakoma Teksaso ligoninės atstovo Wendello Watsono pranešime.

„Ponas Duncanas mirė nuo klastingos ligos, Ebola. Jis narsiai kovėsi šiame mūšyje“, – pažymėjo atstovas.

42 metų Th. Duncanas Ebola užsikrėtė Liberijoje ir meluodamas apie kontaktą su užkrėstais pacientais pateko į JAV. Čia jis pajuto pirmuosius ligos simptomus ir galiausiai buvo kreiptasi į medikus.

Gydytojai stengėsi padėti Liberijos piliečiui ir netgi naudojo eksperimentinius vaistus. Šiuo metu karantine yra Th.Duncano šeimos nariai, kurie, spėjama, gali būti užsikrėtę Ebola. Be to, stebima dar kelios dešimtys kontaktą su Th.Duncanu turėjusių žmonių. Th.Duncano gimtinėje nuo Ebolos mirė per 600 žmonių, o iš viso pasaulyje - per 3 tūkstančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.