Dėl Meksikoje aptiktos 28 žmonių kapavietės - vis daugiau mįslių

Mįslė dėl 43

DNR tyrimų rezultatų iš pirmųjų duobių nustebino pareigūnus.<br>AP nuotr. iš archyvo
DNR tyrimų rezultatų iš pirmųjų duobių nustebino pareigūnus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-15 11:41, atnaujinta 2018-01-27 06:55

Generalinis prokuroras Jesus Murillo Karamas paskelbė, kad Gerero valstijoje buvo suimti dar 14 vietos policijos pareigūnų, kaltinamų studentų pagrobimu ir jų perdavimu vienai narkotikų kontrabandininkų gaujai.

J.Murillo Karamas perspėjo, kad pareigūnai dar laukia DNR tyrimų rezultatų po to, kai buvo rasta kitų kapaviečių, kuriose palaidotų žmonių skaičius neskelbiamas, netoli Igvalos miesto, esančio už 200 kilometrų į pietus nuo Meksiko. Be to, antradienį buvo rasta nauja masinė kapavietė.

Tačiau prokuroras pažymėjo, kad „mes jau turime (DNR tyrimų) rezultatų iš pirmųjų duobių, ir galiu pasakyti, kad jie neatitinka DNR, kurios (mėginių) mums davė tų jaunuolių artimieji“.

Du įtariami smogikai prisipažino tyrėjams, jog jie nužudė 17 studentų, bet pareigūnai teigė, kad nei vienos dingusiojo nužudymo faktas nebus laikomas patvirtintu, kol nebus gauti galutiniai DNR analizės rezultatai.

Tačiau teisėsaugininkai sakė, jog 300 federalinės policijos pareigūnų aktyviai ieško studentų ir jų dingimą tebelaiko pagrobimu, o ši byla išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą bei audringus protestus Gerero valstijoje.

Pasak pareigūnų, savivaldybės policijos darbuotojai veikė išvien su gauja „Guerreros Unidos“ per smurto protrūkį rugsėjo 26-ąją, kai žuvo šeši žmonės, o 43 pedagogikos mokyklos studentai dingo.

Incidento liudininkai matė, kaip keli studentai buvo išvežti patrulių automobiliais. Pareigūnai suėmė 26 Igvalos policininkus ir aštuonis kitus žmones, tarp jų „Guerreros Unidos“ narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.