Latvijos vyriausybės formavimą patikės L. Straujumai

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis

Laimdota Straujuma<br>AFP/Scanpix nuotr.
Laimdota Straujuma<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-15 19:52, atnaujinta 2018-01-27 04:22

Prezidentas paragino tris valdančiosios koalicijos partijas - centro dešiniųjų „Vienybę“ ir Žaliųjų ir valstiečių sąjungą (ZZS) bei konservatyvų nacionalistų Nacionalinį aljansą - kiek įmanoma greičiau susitarti dėl naujos vyriausybės sudėties ir jos pagrindinių uždavinių. 

Valstybės vadovo nuomone, pagrindinis reikalavimas kandidatams į ministrus turėtų būti profesinė patirtis tose srityse, kurios labai svarbios Latvijai ruošiantis pirmąjį 2015 metų pusmetį pirmininkauti Europos Vadovų Tarybai. 

Per šią savaitę vykusias konsultacijas su partijomis, kurios pateko į parlamentą, A.Bėrzinis pabrėžė, kad didžiausio dėmesio reikalauja ir yra strategiškai svarbūs klausimai, susiję su Latvijos fiskaline ir mokesčių politika, saugumu bei energetikos sektoriumi, turint galvoje ne tik energetinį saugumą, bet ir Latvijos ekonominį konkurencingumą apskritai. 

Pasak prezidento, šie dalykai tiesiogiai veikia žmonių gyvenimo lygį ir galimybes sumažinti emigraciją, kuri kelia pavojų šalies ateičiai. 

A.Bėrzinis paragino partijų atstovus konstruktyviai bendradarbiauti parlamente ir į jo darbą įtraukti įstatymų leidėjus iš opozicijos, pasitelkiant jų profesines žinias ir patirtį. 

Po šią savaitę vykusių konsultacijų prezidentas gyrė visų partijų pasirengimą konstruktyviai bendradarbiauti parlamente ir jų pažadą, kad svarstant ministrų kandidatūras svarbiausias kriterijus bus jų patirtis ir profesionalumas. 

Prezidentas pakvietė tris valdančiąsias partijas naujoms konsultacijoms, kurių metu bus aptarti jų darbo parlamente bei vyriausybėje planai ir naujo ministrų kabineto sudėtis. 

Trečiadienį valdančiosios koalicijos partnerėms nepavyko susitarti dėl naujos vyriausybės sudėties, kurią pasiūlė L.Straujuma. 

Pasak premjerės, susitarimą dėl naujo ministrų kabineto tikimasi pasiekti penktadienį numatytame trišaliame susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.