Panika dėl Ebolos viruso apsuko JAV kruizinį laivą

JAV kruiziniu laivu plaukiantys atostogautojai – nežinioje. Kai paaiškėjo, kad laivu plaukia specialistė, prižiūrėjusi nuo Ebolos viruso Teksase mirusį liberietį, kilo panika. Meksikai ir Belizui pasipriešinus, kad laivas priplauktų šalių pakrantę, sukamasi atgal – į Ameriką, rašo „The Independent“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-19 15:56, atnaujinta 2018-01-26 16:40

Dabar nuo aplinkinių laive „Carnival Magic“ izoliuota teksasietė dirbo su Ebolos virusu užsikrėtusio liberiečio Thomaso Duncano kraujo mėginiais.

Tiesa, JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) vadovybė skelbia, kad moteris nerodo jokių negalavimo simptomų ir iš esmės gali būti sveika.

Laivas į kruizą po Karibų jūrą išplaukė dar spalio 12 dieną. Tik vėliau nustatyta, kad juo plaukia moteris, turėjusi tiesioginį kontaktą su asmeniu, užsikrėtusiu Ebola ir vėliau mirusiu.

„Carnival Magic“ jau du kartus bandė prisišvartuoti, kad moterį būtų galima išskraidinti tolesniam saugiam stebėjimui į JAV.

Tačiau Belizo premjeras Deanas Barrow pareiškė, kad „dar neaišku, kaip šitas virusas perduodamas“, o priimti laivą atsisakė ir Meksika.

Tai reiškia, kad visame laive paskelbtas karantinas. Skelbiama ir apie panikos požymius – vienas keleivis „Carnival Magic“ pavadino „plūduriuojančia laboratorija“.

„Be abejo, žmonės išsigandę. Mačiau, kaip jie verkia. Juk kartu stovime eilėje prie maisto, mus aptarnauja tie patys padavėjai. O kruiziniame laive sunku kontroliuoti bet kokį virusą“, – teigė Jonas Malone.

Kitas keleivis, prisistatęs Michaelu, atvirai piktinosi: „Mums labiausiai rūpi, kur tas asmuo yra. Negaliu patikėti, kad ta kajutė yra visiškai izoliuota“.

Laivu plaukiantis televizijos ABC7 reporteris Ericas Lupheris pasakojo, kad keleiviams labai neramu, kas jų laukia, kai jie grįš į Galvestoną Teksaso valstijoje.

„Apie tai kalbama išties daug. Šiaip turėtume tiesiog išlipti iš laivo ir vykti namo. Bet ar viskas iš tiesų taip paprasta“ – klausė E.Lupheris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.