Nigerijos islamistai pagrobė dar daugiau mergaičių

„Boko Haram“ islamistų

„Boko Haram“ islamistų organizacijos kovotojai iš dviejų Nigerijos kaimų šiaurės rytuose pagrobė dešimtis mergaičių ir moterų.<br>AFP nuotr.
„Boko Haram“ islamistų organizacijos kovotojai iš dviejų Nigerijos kaimų šiaurės rytuose pagrobė dešimtis mergaičių ir moterų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:49 PM

Nigerijos vyriausybė pagrobimų nepatvirtino, tačiau vietos gyventojai teigia matę, kaip kovotojai įvykdė pagrobimus dieną po to, kai šalies kariuomenė paskelbė apie paliaubas su „Boko Haram“ islamistais. Vyriausybė tikisi, kad pagal sutartas derybas teroristinė grupuotė išlaisvins prievarta balandžio mėnesį išgabentas mergaites. Tąkart islamistai pagrobė daugiau nei 200 mergaičių. Tačiau grupuotė paliaubų nepatvirtino.

Vaga Mangoro ir Gartos kaimai, kuriuose buvo įvykdytos atakos, yra netoli Madagalio ir Mičikos miestų, kuriuos jau kelias savaites yra užėmė islamistinė grupuotė „Boko Haram“. Pasak liudininkų, daugybė kovotojų užpuolė kaimus ir grobė mergaites bei moteris.

Susisiekimas su minėtais kaimais yra itin prastas, todėl užtrunka nemažai laiko, kol naujienos iš šių vietų pasiekia pasaulį.

Kitos islamistų įvykdytos atakos savaitgalį vyko Nigerijos Adamavos ir Borno valstijose.

Naujienos apie pagrobimus iškilo į viešumą po to, kai parlamentas patvirtino vieno milijardo paskolą, skirtą karinės amunicijos didinimui ir karių apmokymui.

Nigerijoje 2013 metais gegužės mėnesį įvedus nepaprastąją padėtį, „Boko Haram“ grupuotė pagrobė daug moterų ir vaikų, tačiau kelis kartus sutiko apsikeisti belaisviais.

„Boko Haram“ išvertus reiškia „Vakarų mokymas yra uždraustas“, todėl kovotojai nuolatos vykdo išpuolius mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, kurias jie laiko Vakarų kultūros ženklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.