JAV šaulys savo aukas buvo pakvietęs pietų

Paauglys, kurio išpuolis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2014, 10:06 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:02 AM

Užpuolikas, kurį žiniasklaida įvardija kaip Jayleną Frybergą, pradėjęs šaudyti mokyklos kavinėje praeitą penktadienį, nužudė vieną moksleivę, dar keturis paauglius sužeidė, o galiausiai nusišovė. Viena iš sužeistųjų sekmadienį mirė ligoninėje.

„Vienintelis iš anksto suplanuotas įvykis, kurį iki šiol sugebėjo patvirtinti detektyvai – jog šaulys organizavo susitikimą su draugais per pietus kavinėje“, – sakoma policijos pranešime.

„Vienas liudininkas patvirtino, kad penkios aukos sėdėjo prie stalo, kai šaulys pradėjo šaudyti, pataikydamas į aukas, o paskui nukreipdamas ginklą į save“, – pridūrė policija. Kaip praneša žiniasklaida, J.Frybergas savo aukas pakvietė išsiuntęs joms SMS žinutes.

Policija aiškinasi motyvus, nulėmusius šaudynes Marisvilio- Pilčako vidurinėje mokykloje, veikiančioje Marisvilio mieste į šiaurę nuo Seatlo. Vietos žiniasklaida nurodė, kad J.Frybergas priklausė mokyklos futbolo komandai ir vos savaite anksčiau buvo paskelbtas mokyklos absolventų susitikimo „princu“.

Per incidentą kavinėje viena iš mokytojų – Megan Silberberger – mėgino sutrandyti J.Frybergą, kuris po trumpų grumtynių šovė sau į kaklą, sakoma žiniasklaidos pranešimuose. Tas šūvis buvo mirtinas, tačiau neaišku, ar J.Frybergas sąmoningai nusižudė.

J.Frybergas, kuris buvo etninis indėnas, socialiniame tinkle „Twitter“ anksčiau paskelbė virtinę žinučių, ir kurių aiškėja, kad paauglys buvo įgudęs naudotis šaunamaisiais ginklais ir kad šaudynes galbūt nulėmė jo žlugę romantiški santykiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.